Bo som en kung – om du vågar

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Bild: Häringe slott
Foto: rommetorp, medlem sedan 2006
Inför Halloween finns möjligheten att hitta boenden på herrgårdar och slott med egna spöken. Du kan också välja slott som är garanterat spökfria.

Unna dig en spännande helg på ett äkta svenskt slott. Förutom att gå på spökjakt, kan du äta och bo som en kung.

Här spökar det

Bäckaskog slott
Bäckaskog slott ligger 15 kilometer nordost om Kristianstad och är stället för spökfrälsta. Här kan du riskera att träffa på en munk, ett spädbarn och Karl XV:s häst. Slottet drivs som hotell och restaurang. Residensen har en idyllisk omgivning och har varit en plats för vila och eftertanke sedan 1200-talet.
Pris weekend: från 1700 kronor för ett dubbelrum.

Häringe slott
Det sägs att det spökar på Häringe slott, 35 kilometer söder om Stockholm. Både personal och gäster har upplevt saker som inte riktigt går att förklara. Slottets mest kända spöke är Agneta Wrede som levde 1674-1730. Slottsparken ger rum för många aktiviteter. Du kan uppleva det kringliggande naturreservatet från hästryggen och förgylla din vistelse med en avslappnande massage eller ansiktsbehandling.
Pris weekend: på förfrågan.

Färna Herrgård
På Färna Herrgård i Västmanland kan du tillbringa en ståndmässig och lyxig weekend. Det gäller dock att ha nerver av stål, för här lär det spöka. Men har man inget emot att höra släpande steg i korridorerna eller bli omstoppad av osynliga händer är det bara att checka in.
Pris weekend: från 2930 kronor per person i enkel- eller dubbelrum med frukost och middag.

Rädd för spöken?

För dig som är rädd för spöken finns det gott om alternativ. Här är några:

Rånäs slott
Vid Stenvikens norra strand, mellan Uppsala och Norrtälje, ligger Rånäs slott. Slottet ligger mitt i Upplands golfmecka med inte mindre än elva banor alldeles inpå knuten. Du får fri tillgång till relaxavdelningen nere vid sjön, med panoramabastu och 2 stycken jacuzzi på bryggan, under bar himmel. Kombinera gärna med en härlig spa-behandling.
Pris weekend: från 1595 kronor per person i dubbelrum.

Sundbyholms slott
Sundbyholms slott, 9 kilometer norr om Eskilstuna, kan du skämma bort dig själv med god mat och underbara omgivningar. Det är nära till både golf- och travbana. Ett tips är att ta ett avkopplande massagebad i en av slottets bubbelpool utomhus eller koppla av i hotellets bastu.
Pris weekend: från 2595 kronor per person med frukost och middag.

Häckeberga slott
Häckeberga slott, ett par kilometer sydöst om Genarp, ligger mycket naturskönt på en holme i den av lövskogar omgivna Häckebergasjön. Här kan du spela golf, gå på natursköna promenader, vin- eller whiskeyprovningar, jaga eller fiske, rida och mycket mer.
Pris weekend: från 2790 kronor per person i dubbelrum med frukost och middag.

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21