Färna Herrgård & Spa

1 / 4

Färna Herrgård & Spa

2 / 4

Färna Herrgård & Spa

3 / 4

Färna Herrgård & Spa

4 / 4
Färna 863, 73923 Skinnskatteberg, 0222-281 90
hotell
spa
herrgård
stockholm
konferens
bröllop
mat
dryck
lyx
weekend

Färna Herrgård och Spa.

Välkommen till Färna Herrgård Spa
En kombination av spa njutning, fantastisk herrgårdsmiljö, shopping och storslagen natur hittar ni endast två timmar från Stockholm, en timme från Västerås, Ludvika och Örebro.

Mat, dryck och skön avkoppling

Mat och dryck
I Färna Herrgårds pampiga huvudbyggnad serveras läcker mat signerad Inga-Lena Eriksson, köksmästare och finalist i2006 årsupplaga av Årets Västmanländska Kock.
Vår vinkällare är av hävd och tradition välsorterad och vår kunniga serveringspersonal hjälper gärna till med val av viner för att förhöja matens naturliga aromer. Givetvis har vi också alkoholfria alternativ.
Efter maten kan ni koppla av i Jernbaren som ligger högst upp under herrgårdens tak, med en kopp kaffe och en god konjak eller likör.

Bröllop på Färna Herrgård
Färna herrgård är ett ståtligt och vackert minne från en lysande epok i de svenska järnbrukens och herrgårdsarkitekturens historia. Byggnadens överdådiga, men ändå graciösa, proportioner kom till för att ge dåvarande ägaren greve von Hermansson den status och luxuösa inramning som det anstod en bruksägare under 1770-talet. Frihetstidens franskpåverkade ideal och livsstil hyllade "snille och smak" i de sköna konsterna, vilket i hög grad satte sin prägel på 1700-talets arkitektur. Inte minst gäller detta Färna herrgård, som betraktas som en av vårt lands vackraste herrgårdsbyggnader från 1700-talets mitt. Det är i sig en upplevelse att ha sin bröllopsfest i en sådan miljö.

Lyxig shopping & Storslagen natur

Lyxig shopping i lantlig miljö!
Färna Herrgårdsbod
I vår Herrgårdsbod hittar ni det senaste från Gunilla Pontén och Jensen Women, smycken från snö, v vår och sommarnytt från Cult design, trendig heminredning blandat med antika möbler och konst.


Storslagen Natur
Färna Ekopark
Vandra genom Färna Ekopark med dess trollskog, källor, gölar och en mosaik av skog, myrmark och ett rikt fågelliv eller njut av utsikten från von Hermansons Mausoleum överLillsjön och vår Engelska park.
Varmt välkomna att inspireras!