5 svalkande badparker i Europa

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Siam Park
Bild: Phartisan
Bild: Tropical Islands
När det är varmt ute är det skönt att svalka sig i en badpark. Vi listar fem europeiska parker där vattnet står i centrum.

Många tänker kanske att badparker bara är för barnen – men det är dags att tänka igen. Badparker ger perfekt svalka för alla oavsett om du helst kastar dig ut för den brantaste vattenrutschkanan eller slappar i en badring och bättrar på brännan. Här är fem högklassiga badparker i Europa:

Siam Park - Teneriffa

Ett av de senaste tillskotten i vattenparksvärlden är Siam Park på Teneriffa. Badparken öppnade i september förra året vid Playa de las Americas och har som namnet antyder ett Thailandstema. Här samsas fartfyllda och avslappnande vattenupplevelser med thai-restauranger, och shoppa gör du på den flytande marknaden. Vackert utsmyckad park med tydlig inspiration från Thailand. Vuxna betalar 28 euro i inträde och barn under 12 år 18 euro.

Aqualandia - Spanien

I spanska Benidorm, nära Alicante, finns badparken Aqualandia med fler än tjugo fartfyllda vattenåk. Här finns alltifrån vattenfall och forsar till allehanda rutschkanor. Välj bland annat mellan fritt fall i Big Bang, mörkret i det snirkliga röret Black Hole eller den lugna floden Amazonas. Inträdet kostar 20 euro för vuxna och 14 euro för barn mellan 3-12 år.

Faleraki waterpark - Rhodos

Vattenparken på Rhodos är bland de största i Europa och har åkattraktioner för alla smaker. De som gillar fartfyllda åk har mycket att välja bland men det finns även gott om avslappnande ställen och de små barnen har alldeles egna områden. Ett åk som skiljer sig från de klassiska rören och branta rutschkanorna är Sting Ray där du i en böjd bred rutschkana från toppen gungar fram och tillbaka vertikalt i din badring till du når botten. Vuxna betalar 20 euro och barn mellan 3-12 år betalar 15 euro i inträde.

Aqualand - Portugal

Portugals största badland Aqualand är beläget utanför byn Alcantarilha i Algarve. Oavsett om du väljer att kasta dig ut i det snurrande röret Anaconda eller den 36 meter höga Kamikaze ger det en garanterad adrenalinkick! För den som inte känner sig lika actionfylld finns också lugnare varianter och sköna gräsmattor att ligga och sola på. Vuxna betalar 19,5 euro i inträde och barn mellan 4-12 år 15 euro.

Tropical Islands - Tyskland

6 mil söder om Berlin hittar du världens största tropiska inomhusregnskog och badland. Här kan du alltid njuta av härliga temperaturer och plaska loss i godan ro, oavsett vädret utanför. Bland annat finns Tysklands högsta vattenrutschkana här, tjugofem meter upp i luften. Kombinera en cityweekend i spännande Berlin med ett besök till Tropical Islands, som även har spa-avdelning och många andra aktiviteter för alla åldrar.
På Tropical Islands är inträdet 25 euro för vuxna och 19,5 euro för barn mellan 4-14.

Psst! På samtliga parker ovan går de minsta barnen in gratis. Ibland räknas de minsta som under fyra och ibland under tre år. Priserna är från 2009 års säsong.

Hitta flygresan

Hitta boende från tre stjärnor

Mer information hittar du här: Siam Park Aqualandia Faleraki Waterpark Aqualand Tropical Islands