5 måsten i Sydafrika

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: mikaelh, medlem sedan 2007
Foto: afrikajohan, medlem sedan 2006
I sommar går VM i fotboll av stapeln i Sydafrika och landet är hetare än någonsin. Här tipsar vi om fem höjdpunkter för dig som besöker landet för första gången.

Från den 11 juni till den 11 juli pågår fotbolls-VM i Sydafrika och matcher spelas i både Kapstaden och Johannesburg, samt en rad andra orter. Oavsett om du är ett fotbollsfan som vill kombinera fotboll med safari eller om du bara vill uppleva heta Sydafrika – här är fem måsten.

1. Spana in vilda djur på safari

Att få chansen att uppleva safari och spana in vilda djur är något som många drömmer om. I Sydafrika finns många olika varianter och Krüger National Park på gränsen till Mozambique är den största. Men även i den södra delen finns nationalparker och reservat, ett exempel är Buffelsdrift. Övernatta kan du ofta göra i alla prisklasser, från exklusiva safarilodger till budgethotell eller camping.

2. Besök Kapstaden och Godahoppsudden

Att spendera ett par dagar i Kapstaden och dess omgivningar med Godahoppsudden, är ett riktigt måste. I Kapstaden är Victoria & Albert Waterfront ett populärt område med många restauranger som är mysiga att besöka. Missa inte de små orterna längs vägen ner mot udden, Camps Bay, Hout Bay och Simon's Town. En annan rolig upplevelse är att se pingvinerna i Boulder Bay.

3. Upptäck vinområdet

Du behöver inte vara någon stor vinkännare för att uppskatta området nordost om Kapstaden, där du hittar de kända orterna Stellenbosch, Paarl och Franschoek. Landskapet är vackert och det är perfekt att bila runt här och besöka olika vingårdar. Det finns gott om trevliga guest houses i området och personalen tipsar gärna om sevärdheter i närområdet.

4. Garden Route

Ett annan mycket uppskattad sträcka att bila är Garden Route – mellan Mossel Bay och Jeffery's Bay på sydkusten. Naturen är dramatisk och vacker och det finns flera naturreservat. Här finns många fina golfbanor för den som gillar att svinga klubban under ledigheten, men också annorlunda inslag som strutsfarmer och semesterorter som Plettenberg Bay.

5. Robben Island

Det gamla fängelset på Robben Island utanför Kapstaden är numera museum och finns både på UNESCO:s världsarvslista och ön är också en nationalpark. Här kan du lära dig mer om landets historia och om Nelson Mandela. Det finns flera guidade turer dagligen och färja avgår från Kapstaden.

Snabbfakta Sydafrika

När kan man åka: Året om
Tidsskillnad: + 1 timme (vintertid)
Valuta: Rand
Flygtid: Från cirka 14 timmar.

Nyfiken på Sydafrika? Hitta resor och inspiration här.

Hitta ditt flyg till Sydafrika

Hitta ditt hotell i Sydafrika

Hitta erbjudanden och paket i Sydafrika här.