Stöd Ukraina

368577s blogg

Onsdag 6 April 2011 - Kemer
I början på maj, nu på vårsidan, skall vi möta sommaren i den lilla staden Kemer i Turkiet. Detta blir tredje gången, som vi besöker Turkiet. Första gången var för mer än tre år sedan,det besöket gav mersmak på att återvända till landet. Nu på äldre dagar, hägrar inte de långresor som vi tidigare gjorde. Men man skall nog inte säga aldrig, rätt som det är suger nog långresetarmen igen. Äventyrsresor lockar nog mer nu än sol och badresor. Med resor förlänger man livsandan och håller sig i trim.
Ett gott nytt reseår på er alla i min vänkrets.

Jan-Olof Och Margareta
Onsdag 7 Januari 2009 - Ao Nang
Thailand väntar på oss.
Om exakt 7 dagar kommer vi att vara i det varma och härliga Thailand. Vi kommer att stanna i 4 veckor och någon dag under dessa 4 veckor kommer vi att fira vårt guldbröllop. Den dag som vi gifte oss var min blivande hustru bara fyllda 17 år. Det känns verkligen lite konstigt då man tänker tillbaka på den långa tiden som vi varit gifta. Ofta tänker jag på allt som vi har fått uppleva tillsammans under alla dessa år. Vi har två härliga barn med familjer och dessutom två fina barnbarn. Under alla dessa 50 år är nog det som mest har fastnat i minnet är alla underbara resor som vi gjort tillsammans. I dag ser man att så många äktenskap går i stöpet, vilket gör mig ledsen när vi vet att de som får lida mest är alla barnen, som inte får vara lyckliga och växa upp med sina föräldrar.
Jag tror att vårt resande över hela världen har gett oss väldigt mycke, som gjort vårt äktenskap så harmoniskt och härligt. Under alla resor i olika länder får man ofta uppleva stora kontraster mot det vardagliga livet som man lever hemma. Kontentan av det är alltid borta bra men hemma bäst.
Jag och min hustru ser nu fram mot att få en härlig semester i Thailand och träffa nya vänner, som ger tillvaron ett lyft.
Onsdag 6 Augusti 2008 - Sousse
I dag bär det åter till Tunisien, där vi stannar och njuter av värme, sol och bad i tre veckor.

Onsdag 20 Februari 2008 - Nyköping
Nu är det bara tre dagar kvar till att få komma åter till det härliga Thailand. Vi kommer att större delen av tiden tillbringa dagarna i Krabis och AoNangs underbara ö-värld. Tänk vad jag längtar efter att få snorkla och beskåda alla koraller och tropiska fiskar. Vi kommer att stanna tre veckor i Thailand.

Tisdag 4 December 2007
Bara två dagar kvar till Kambodjaresan startar. Hoppas att den här resan skall ge lite nya upplevelser, det blir ett helt nytt land för oss. Jag har full-laddad fotoutrustning, så det blir säkert en hel del bilder från ett nytt land och resmål.
Hemma igen lagom till julafton, slipper nu det mesta av julstressen, skall bli skönt.
Som avslutning vill jag önska alla mina vänner på reseguiden en God Jul och Ett Gott Nytt reseår.
Lördag 13 Oktober 2007
Under tiden som vi väntar på att resan till Kambodja skall bli av i December, skall jag passa på att visa några vackra höstbilder från skärgården utanför Nyköping/Oxelösund.
Denna vackra bild är tagen ute vid klipporna på en plats, som kallas för västra 5-öre. Lite fika med oss och njuta av den vackra och varma sen-höstdagen var en livsnjutning och energikick.

Det roliga med denna bild är att ny och livskraftig blåstång har börjat att återkomma i Östersjön. Många har sagt att med de utsläpp av mycket kväve i Östersjöns vatten har tagit kål på blåstången. Därför var det mycket glädjande att se en så vacker blåstång på återväxt. Lägg märke till den lilla blåa maneten i bildens mitt.
Söndag 16 September 2007
Äntligen kom veckan som vi längtat fram till. En vecka i de härliga Härjedalsfjällen. Vi inkvarterade oss på Skarvruets Fjällhotell, som ligger mellan Funäsdalen och Tänndalen. Våran plan var att vandra i fem dagar till olika delar av omkringliggande fjällvärld, samt göra en avstickare till Röros i Norge.
Vädret var kanske inte av det bästa man kunde önska sig, lite regnigt och blåsigt med ibland temperaturer ner till nollpunkten. Men med rätt klädsel och ett glatt humör, så tog vi oss an det ena fjället efter det andra. Mycket kaffe och smörgåsar gick det åt på varje tur. Sent på eftermiddagarna åter till hotellet för bastubad och en god middag. Gissa om vi var trötta på kvällarna, sov för det mesta redan kl. 21.00. Mycket sömn var stärkande för våra gamla kroppar, så vi kunde orka med morgondagens turer.
Här kommer lite bilder från vår fjällvecka i Härjedalen.
Vilopaus vid Malmbäckstugan nedanför Lill-Skarven.
Rast på fjället. På väg upp till Lill-Skarven 1.224 m.ö.h.
Nödvändigt behov, medan jag studerar utsikten.
Kollar på en renflock nere i dalgången nedanför Mittåkläppen
Detta är lugnet efter stormen. Uppe på Kariknallarna blåste det upp till 26 m/sek.
Fjällvandrarfötter. Inga blåsor på min hustrus fötter efter fem dagsturer på fjällen. " PS " Hon sov när jag tog bilden.
Över sankmarker gällde det att balansera på halkiga spångar

Vilodagen blev en tur till Röros i Norge. Hela fjällveckan blev mycket lyckad.
Fredag 7 September 2007
Äntligen har fjällresan kommit till sitt startdatum. I morgon bär det av till Härjedalsfjällen i en vecka, jag har länge sett fram mot detta. Nu är det några år sedan vi var i fjällen, så det blir alltid som nytt varje gång man kommer upp i fjällvärlden. Vi har planerat lite olika turer, samt en avstickare till Röros i Norge. Hoppas att nu inte regnet bara öser ner varje dag, som vädertjänsten hotat med.
Fjällen nästa~~~~~~~~~~~^^^^^^^^^^^^^~~~~~~~~~
Kambodja i December.
Tisdag 28 Augusti 2007
Nyss hemkomna från ett varmt och härligt Tunisien. Efter allt jag läst om vad tidigare resenärer klagat på, om dålig mat, smutsiga stränder och ett påstridigt affärsfolk, så vill jag verkligen inte hålla med om detta. Det enda som i början kändes lite ansträngande var temperaturen med i runt 35°C - 45°C.
Vår avsikt med den här resan var att verkligen ta en slapparsemester och bara njuta av bad, god mat och en fin hotellstandard och undvika allt vad utflykter heter.
Vad beträffar den Tunisiska matkulturen, så fanns det en hel del att prova på. Större delen av våra middagar åt vi ute på inhemska små matställen varvat med några hotellbuffe'r, med sin klassika hotellmat, även den mycket god.
Exempel på inhemska goda maträtter. "Brick" en mycket god förrätt som består av ägg eller räkor inbakade i en tunn, flottyrkokt deg. Brick äter man med fingrarna eftersom den lätt går i bitar. "Ojja" en stark ägg- och grönsaksröra som ofta serveras med fårkorven Merguez eller med räkor. "Tunisisk sallad" en frisk sallad baserad på gurka, tomat, lök och paprika, ofta dessutom toppad med ägghalvor och tonfisk.
"Tajine" Kött-, ägg-, potatis- och ostpudding. Pajliknande.
"Chakchouka" Tunisisk grönsaksblandning"
Ovanstående bilder ger en bild av tunisiska maträtter.
Det är bara ett ställe som är lite jobbigt att besöka i Sousse, det är Souken. Här kan man om man inte blir trött på alla tjatiga försäljare vandra omkring i timmar bland en sanslös mängd av varor. En upplevelse, men för den hängivne shopparen gäller det att pruta, pruta och åter pruta, börja med att gå ned till 50% av det föreslagna priset och försök att stanna så nära det som möjligt.
Utöver souken finns många fina affärscentra, men till väsentligt högre priser, förutom på lädervaror, silver och keramik som är galet billigare än i Sverige.
Basargata i souken
Som jag sa välstädade badstränder i hela Sousse.

Vi återvänder säkert till Tunisien någon mer gång, hoppas på att det kan bli av i framtiden.
Men nu väntar först en vecka i fjällen på oss, närmare bestämt Bruksvallarna i Härjedalen.
Efter den är det bara att se fram mot två veckor i Kambodja i början av December
Fredag 3 Augusti 2007
Snart är väntan över, Tunisien om (1) en dag. Eftersom det blir vår första resa till Tunisien, är man som vanligt spänd på att se och uppleva ett nytt land. Vi kommer att ta den här resan som en ren slapparsemester och bara njuta av sol, värme och förhoppningsvis god mat. Det trevliga med resan är kanske, att utan vår vetskap har ett av våra barnbarn och hans kompis, samma avresedatum, bokat en resa till samma plats som vi åker till. Deras resa är en sista-minutenresa, så var de hamnar vet vi inte ännu. Hoppas bara att vi träffar dem. Det blir vårt barnbarns första resa på egen hand ut i världen. Han har dock lite resvana, har varit med oss till Brasilien och Grekland tidigare.
Bilden visar hotellet "Maharaba Beach" som vi skall bo på.

Sida:123Nästa