Visakort som betalmedel?

Av Fialj
27 okt. 2012 21:41
Visningar: 775
Mycket att tänka på inför vår stundande resa. Håller på att leta hyrbil och har fastnat för Avis.com, men när vi läser på hyresvillkoren står där : "I nuläget går det inte att använda visakort som betalmedel i USA". Är det hos Avis eller över huvud taget? Någon som vet?
/Fia
27 okt. 2012 22:30
Citerat från fialj:
Mycket att tänka på inför vår stundande resa. Håller på att leta hyrbil och har fastnat för Avis.com, men när vi läser på hyresvillkoren står där : "I nuläget går det inte att använda visakort som betalmedel i USA". Är det hos Avis eller över huvud taget? Någon som vet?
/Fia
Det lät konstigt. Först, Visa är tillsammans med Mastercard det mest gångbara kortet. Skulle väl ha något med att de inte skulle kunna reservera ett belopp på Visakort, jag har inte sett eller hört detta tidigare och det gäller absolut inte i USA i stort.
Är det verkligen på AVIS.com som de har svensk text?
Kan Du inte länka till sidan med texten?
28 okt. 2012 10:39
Citerat från fialj:
Har gått in på avis.com, valt sverige som land, väljer hyresvillkor längst ner på sidan och väl inne på hyresvillkor väljer jag hyra utomlands och där under betalning och deposition står det.
Här är länken: http://www.avis.se/OmAvisSe/Hyresvillkor/Hyresvillkor-utomlands
Hej igen!
Du ska inte välja Sverige som land utan stanna på AVIS.com annars hamnar Du hos det svenska företaget som säljer AVIS tjänster, enligt min erfarenhet har de i regel högre priser. För att hyra på AVIS.com ska du bara kryssa av "Resident of United States (USA)" och istället välja Sweden. Då ingår försäkringar som en svensk behöver och priserna blir lägre.

Antar att Du har koll, men i allaf all, kolla annars upp eventuella rabatter Du kan få genom föreningar o.s.v. Du är med i samt bonuspoäng man kan få på olika ställen. Bli också medlem i deras "AVIS Preferred" om Du inte är det, ger en del fördelar.

Sen är det ju alltid bra att ha mer än ett kort med sig i USA, ett kort kan ju strula och då är det bra att ha t.ex. ett Visa och ett Mastercard. Det finns kort som inte kostar något alls att ha, skaffa t.ex. ett GE Moneybank-kort om Du har möjlighet, det är dessutom det bästa "resekortet av alla". Så länge Du inte använder kredit så kostar det ingenting alls i avgifter (vlj kortet utan kredit) om Du inte tar ut mer än 12 gånger på ett år, sen en låg uttagsavgift på 15:-, inget valutapåslag, ingen årsavgift. Man sätter in pengar på kortet efterhand som man beräknar att använda på resan.

På AVIS.com http://www.avis.com/search/SearchMain.jsp?question_box=visa+card&question=lew&ui_mode=question&charset=UTF-8&language=en-US&site=Avis&searchtype=WebSearch&user.segment=avisnew står följande:

2. Forms of Payment
Avis does not require a deposit to reserve a car. However, an Avis honored charge card must be presented at the time of rental. Acceptable charge cards are as follows:
Avis Charge Card
American Express
AT&T Capital
Diner's Club International
Discover
GE Capital
JCB
MasterCard
Sears
Visa
Av Fialj
29 okt. 2012 20:40
Tack Floridasidan! Tyckte att vi hittat ett bra pris på hyrbil på Avis, men nu blev det ju ännu bättre, när vi skrev Sverige på rätt ställe på uthyrningssidan. ;)
Vi beställde kort från Ge Moneybank redan förra veckan, efter att ha läst lite på forumet. Kommer att ha vårt Visa också som en säkerhet.
/Fia
Av Jke
1 nov. 2012 16:19
Kan vara bra att ha ett kreditkort om ni inte redan har det. Vi var tvungna att ha det för att hyra på Hertz samt för hotellbokningen.