Vi ska till thailand 10 dagar, hjälp tips råd allt uppskattas :D

Av Didi1
30 sep. 2018 14:08
Visningar: 609
Hej, vi har bokat resa från 23december till 4januari
Vi landar i bangkok och tänkte åka därifrån till Phuket.
Vi har försökt lägga upp dagar så vi har en ungefärlig plan men eftersom att vi aldrig varit i Thailand vet vi inte hur vi ska lägga upp de så vi hinner med de mesta under dessa dagar.

Vi landar i Bangkok, vad tycker ni vi ska göra? Vi vill gärna åka till fina stränder, vi vill speciellt till den stranden med aporna, vi vill dyka osv. Vi vill gärna ha en bra plan för vart vi ska vara under nyår.

Kan ni ge lite tips och råd på hur ni tycker vi ska lägga upp de, vilka ställen vi ska besöka samt om ni vet något bra hotell som vi kan stanna på

Tuseeeen tack :D
Av Erik777
30 sep. 2018 14:28
Börja med att söka i forumet. finns massor skrivet redan. Apor finns på väldigt många stränder.
Personligen tycker jag ni ska undvika Phuket. Det är verkligen det sämsta med Thailand. Ni kommer verkligen inte gilla Phuket om ni kommer från Bangkokhållet och sett övriga Thailand först.
Av Neimo
1 okt. 2018 10:21
Det är svårt att hinna med allt på tio dagar, särskilt om ni ska ta er till/från Phuket också. För en dag eller två i Bangkok föreslår jag något/några av följande tips: http://www.rantapallo.fi/akeaker/10-saker-att-gora-i-bangkok-pa-en-budget/ - Plus buffén på Best Beef, Sukhumvit Road.

Vad jag tror att Erik777 syftar till är att Phuket är väldigt överexploiterat och turistanpassat. Det är som en koncentrerad Thailandsupplevelse och blir lätt för mycket. Däremot finns det mycket att se och göra, så ni lär inte ha det tråkigt. Båt-, dyk- och snorkelturer är rekommenderat! PS: Det är roligare att se apor på andra platser än på stranden där de bara blir matade av turister hela dagarna.
1 okt. 2018 12:26
Om det är första första gången för er till Thailand så kan ni istället för Phuket satsa på att åka till AoNang som är betydligt mindre men fortfarande väldigt anpassat för turister.

Dels så är det lika enkelt att ta sig dit från BKK, det finns apor, ni har flera öar/stränder att åka till som dagsturer samt att det är mkt lugnare än Phukets allra största stränder.
Av Monki66
2 okt. 2018 10:00
Flyger ni med Thai ? Då bör ni landa runt 6 tiden på morgonen i BBK på julafton ?
Då flyger ni väl hem med nattflyget 01:30 och behöver inte lämna Phuket förräns på em/kvällen.

Vill ni till Phuket så bokar ni inrikesflyg med Thai som går samma morgon och hinner på så vis fira julafton på ex.vis Kata eller Karon beach. Stanna där några nätter och kolla er runt.

Därifrån kan ni åka färja till Phi Phi och stanna några nätter eller varför inte upp till Khao Lak och fira nyåret där. Sen tillbaka till Phuket och pröva en annan strand. (Kamala beach, surin beach...etc)

Eller åk direkt upp till Khao Lak, fira julen där och åk sedan ner och avsluta i Phuket några nätter.

Jag skulle skippa BBK helt och hållet då ni åker så kort tid.

Kan ge fler tips om resvägar, boende mm men ett bra tips är att stanna åteminstone 3 nätter på varje ställe för att få en upplevelse om det är möjligt.

Hälsningar Monica