Varning för Saanda Travel!

Av Sanarn
7 feb. 2008 16:55
Visningar: 1869
Vill bara varna alla som har hitta billiga resor hos Saanda Travel i Stockholm. Åk inte med dem!!! Eller "han" kanske man ska säga. Det verkar nämligen bara vara en enda person som jobbar där och han svarar aldrig per telefon och mycket sällan via mail. Vi bokade en resa till Thailand med Thai Air via honom o jag kände att det var något misstänksamt redan när jag bokade, men efter att ha fått sett att vi var inbokade på en flight så kändes det lugnare. Bokningsbekräftelse var dock så kryptisk och svårtolkad som det bara går och att försöka få en föklaring från honom är helt omöjligt. När jag sedan började rota lite djupare i det här så visade det sig att våra platser inte alls var så reserverade som vi trodde. Han kunden tydligen sitta och fiffla med de här platserna hur han ville och flygtiderna kunde ändras lite hur som helst. Från att ha bokat direktflyg till flyg med ett flertal mellanlandningar. När det dessutom närmar sig datum för slutbetalning så chockhöjer han priset med förklaringen att flygskatten har höjts så mycket. Kollade upp detta med Thai Air och de kunde intyga att flygskatten inte alls hade stigit så kraftigt som han påstod. De gick dessutom och varnade för Saanda Travel eftersom de inte har något avtal med honom och de har haft alltför många resenärer som blivit lurade av denne man. De varnade för falska biljetter och resenärer som inte kunde ta sig hem när de väl hade kommit till resmålet. Så jag vill bara att alla ni som har bokat via Saanda Travel ska känna till detta och tänka er för innan ni köper er resa via han.
Av Mpc
7 feb. 2008 17:05
Tackar för dom upplysningarna
8 feb. 2008 10:28
Hej Sanarn
Tack för varningen...
Hur gick det med Eran Thailandsresa ?
Blev ni lurade av dendär bluffmakaren ?
skriv å berätta.
Tina.
8 feb. 2008 14:22
ja, det vore intressant att se hur det hela slutade,,,jobbar han via internet eller finns det ett kontor?
Av Anis
11 feb. 2008 11:13
Bra att du upplyser om detta! Thai Air ju annars ganska dyrt att åka med, man förstår om flera går på bluffen Saanda Travel, Sthlm. Risken är väl bara att resebyrån byter namn och sedan fortsätter med bedrägerierna. Det gäller att hålla ögonen öppna!
Av Zenita
11 feb. 2008 13:10
Tusen tack för upplysningen. Det finns tydligen folk till allt, speciellt när det gäller pengar. Skulle vara intressant och höra hur det gick för er. Man är ju så upprymd och glad när man kanske ska åka "livets resa" eller i alla fall något man sparat till och vill unna sig en skön avkoppling.
Skämmas det är vad de skall göra, men det hjälper ju inte er i det här fallet, men återigen TACK för upplysningen.
Av Kiiwii
11 feb. 2008 13:24
Vi bokade oxå med Saanda. Jag försökte flera gånger ringa för att prata med någon som visste något - en tjej som svarade kunde aldrig besvara mina frågor - jag fick en konstig känsla att detta inte stod rätt till så vi fullföjde aldrig beställningen. Hoppas ingen behöver råka illa ut .
Av Kiiwii
11 feb. 2008 13:28
Vi bokade i stället med Flygpoolen och det var aldrig problem med att få prata med den som gjort bokningen om man hade frågor och funderingar. Det är ju rätt mycket pengar det handlar om och en bra bit att resa. Jag kan varmt rekommendera Flygpoolen! www.flygpoolen.se
Av Joje_66
11 feb. 2008 15:05
Kan inte förstå att man bokar överhuvudtaget om det känns "misstänksamt"! Man får tänka lite och inte kasta pengarna i sjön. Man bokar bara av seriösa företag som har ställt resegaranti. Sen kan man ju kolla på Konsumentverkets anmälningar och t.ex cint.se för att se om det finns andra som varnar för bolaget. Om det känns fel eller man tycker det är det minsta osäkert så låter man naturligtvis bli att boka.
Av Mpc
11 feb. 2008 15:38
Citerat från joje_66:
Kan inte förstå att man bokar överhuvudtaget om det känns "misstänksamt"! Man får tänka lite och inte kasta pengarna i sjön. Man bokar bara av seriösa företag som har ställt resegaranti. Sen kan man ju kolla på Konsumentverkets anmälningar och t.ex cint.se för att se om det finns andra som varnar för bolaget. Om det känns fel eller man tycker det är det minsta osäkert så låter man naturligtvis bli att boka.
Håller ful kom med dig att man inte kolla upp bolagen om man nu misstänker något man vill inte köpa grisen i säcken
12 feb. 2008 00:24
Hej,
Jag hade läst om detta företag tidigare, se nedanstående länk:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/1145

Hur kan man hålla på så här...vad gör kammarkollegiet? polisen? myndigheterna?
eller vill dem att fler blir lurade?? Tack ALLA ni som tipsar oss alla!!! och skriv gärna upp nammet på idioten som jobbar där !!!
//Gabriel
12 feb. 2008 00:28
En STOR ROS till Thai Air för att dem är uppriktiga och säger hur det ligger till med detta företag!
//Gabriel
Av Joje_66
12 feb. 2008 12:29
Ver inne nu och tittade på deras hemsida. Den är ju helt amatörsmässig! Det står att kunden bokar själv men det finns inga som helst möjligheter till det utan man ska skicka ett formulär med önskemål! Att någon ens funderat på att boka där när det finns riktiga resebyråer fattar jag inte. Hoppas bara att det sprids att de lurar folk så de kan försvinna illa kvickt!
12 feb. 2008 14:53
Jag känner verkligen starkt med Sanarn. Han är ingen dumbom, utan bara en ung grabb som försöker komma ned till värmen billigt. Alla har varit unga. Jag har själv grabbar i den här åldern, och inte är de lika erfarna som pappa inte. Jag hoppas verkligen att du inte kommer att bli lurad. Jag måste samtidigt varna alla er unga tjejer och killar för alla som ligger och fiskar efter era pengar på nätet. Är ni studenter - boka med Kilroy eller använd MrJet, Seat24 eller andra välrenommerade sajter. T.ex. MrJet tjänar 150 spänn på en biljett till Teneriffa och kanske 3-400 på en till Thailand. Det är orealistiskt att tro att småskuttare skulle nöja sig med 150-300 per biljett. Då måste man sälja tusentals biljetter om det ska bli några pengar - PER MÅNAD! Tänk på det. Köp inte av oseriösa. Och alla vi andra på nätet - HJÄLP UNGDOMARNA att inte bli lurade. Så klart gäller det inte bara ungdomar, utan många andra med. Hoppas allt ordnar sig. Janne på AmazingGreys.
Av Prosten
30 apr. 2008 08:27
hej ! vad skönt att höra att fler blivit lurade, inte för att jag missunnar dig att resa men jag har precis varit med om samma sak. 2006 i dec. skulle min familj på 7personer åka till thailand över jul o nyår, den rackaren chockhöjde resan med nästan 5000 / person. Vi bor i umeå men åkte faktiskt ner til stockholm till saanda. en stor svart man som har ett pytte kontor ovanpå en barbershop nästan hopplöst att hitta. jag ringde malaysia airlines och dom hade inte höjt nån skatt. vi bokade av, fick faktiskt igen handpenning och reste med ving istället- jag skrev detta på reseguiden då och hoppas innerligt att nån sätter dit denna man .
hoppas du fått tag i nån ny resa...

Mvh/ prosten
Av Sierra
30 apr. 2008 08:48
Man kan kolla med Kammarkollegiet om man är osäker på ett företag. Där får man info direkt om de ställt resegaranti.
Ingen garanti - inte seriös = Håll er så långt borta som möjligt!
(Saanda Travel har inte ställt någon garanti!)
http://www.kammarkollegiet.se/resegar/ftgsok.asp
1 maj 2008 07:00
Citerat från sierra:
Man kan kolla med Kammarkollegiet om man är osäker på ett företag. Där får man info direkt om de ställt resegaranti.
Ingen garanti - inte seriös = Håll er så långt borta som möjligt!
(Saanda Travel har inte ställt någon garanti!)
http://www.kammarkollegiet.se/resegar/ftgsok.asp
Hej Sierra,
Här håller jag tyvärr inte med dig...citerar: "Ingen garanti - inte seriös = Håll er så långt borta som möjligt!"
Företagen som tecknar resegaranti hos Kammarkollegiet säljer "paketresor". Alltså en kund köper hela paketet som tex flyg+hotell+hyrbil. eller kombinerar...
Det finns andra företag som jag själv anlitat som "ENDAST" säljer HOTELL eller FLYG eller HYRBIL som är specialister i sin bransh och EJ har ställt resegaranti hos Kammarkolegiet eftersom dessa företag INTE behöver ställa en resegaranti hos Kammarkollegiet då dessa företag inte säljer "paketresor". Och dessa seriösa företag har jag själv använd mig av utan några som helst problem på mina resmål. Vill du eller någon annan veta vilka företag jag själv använt så skickar jag gärna namnet. Ha en fortsatt bra dag,
//Gabriel
Av Sierra
1 maj 2008 10:51
Latinpower, du har helt rätt.