Tips om båtluffa i Thailand

Av Paret
19 dec. 2009 16:41
Visningar: 3208
Vi tänkte prova Thailand nu i vår under vecka 7-9, behöver man boka boende innan eller finns det lediga rum, trots att det är högsäsong och vi här hemma har sportlov? Finns det båtluffarpass att köpa eller är det bara enkla biljetter som gäller? Vi tänkte börja i Krabi och avsluta i Langkawi, gärna tips om bra öar och annat trevligt på vägen till vårt slutmål!
Av Walle
19 dec. 2009 23:06
Hejsan!
Det är alltid en fråga man ställer sig när man ska åka runt bland småöarna... visst finns det rum på de större öarna men vågar man att bara anlända till de mindre öarna utan att ha bokat rum i förväg, man kan ju boka allteftersom så ni har bokat boende när ni anländer. Man får oftast bäst pris när man bokar via nätet.

Något båtluffarpass finns inte utan man löser båtbiljett på plats.

Vi ska också åka i februari men vi åker åt andra hållet än vad ni ska göra.
Vi tänkte börja 7 nätter på Koh Lipe som ligger strax ovanför Langkawi på Thailändska sidan, det ska va en jättefin ö med mycket sol, bad och snorkling.
Sen fortsätter vi till Koh Bulone en liten ö norr om Koh Lipe. Vi kommer vara där 4 nätter sen fortsätter vi uppåt och stannar till på Koh Muuk, hur länge vet vi inte än.
Tänkte beställa rum där när vi vet om vi vill vara kvar på Bulone mer än 4 nätter. Boka rum på Charlie Resort på Koh Muuk gör vi på Koh Bulone.
Vi avslutar sedan vår resa i Ao Nang där det finns många småöar att göra dagsutflykter till, ex Koh Poda, Hong Island, Chicken Island och Raily Beach. Vi har varit där förut men dit kan man åka flera gånger, riktigt fint.

Det är ju lite kul att kunna ta dagen som den kommer och bestämma sig lite på plats hur man hade tänkt sig men vissa öar kanske man kan boka i förväg.
Vi känner att framförallt att ha bokat den första tiden i förväg sen löser det sig alltid. Det är lätt att resa i Thailand, allt ordnar sig....

Kanske lite tips som är nåt för er!

/Walle
20 dec. 2009 09:21
Hejsan!
Vi har valt samma variant som Walle. Dvs börjar på Koh Lipe och avslutar i Krabi. Vi har dock valt Koh Kradan istället för Koh Mok. Kradan var för oss en riktig pärla när vi var där januari i år. Vi har valt att boka allt hemifrån för att kunna vara säkra på att få dom boenden vi precis vill ha. Finns säkert möjlighet att boka på plats även om det innebär "risk" att dom "bästa" bungalowen är bokade. Har dock hört att man bör/måste boka boende på Koh Bulon i förväg. Nu är det bara 6 dagar kvar tills vi flyr den svenska vintern!
Lycka till med er resa!
Seastone
22 dec. 2009 16:34
Här är en bra sajt för att få en översikt över öarna & boende & färjetrafik: http://www.andaman-island-hopping.com/

Jag skulle INTE förlita mig på att boka på plats - det är högsäsong i Thailand fr o m nu och framåt mars/april. De mindre öarna har bara en eller två små hotell att bo på och det är ju synd om ni kommer dit med dagens enda färja och allt är fullbokat...

Kompisarna var i julas på Koh Lipe, Koh Muuk och Koh Ngai - Koh Muuk blev helt klart favoriten. Vi har själva besökt Koh Ngai över dagen - verkade trevligt & lugnt & enkelt (spolade ex toan med en spann vatten...) Vi pratade med en fransman som bodde på Koh Ngai 5-6 månader varje vinter (sedan drygt 10 år!) med sin fru & son. Han jobbade extra i en 'bambubar' mest för att få tiden att gå... sedan fanns det ju en hängmatta mellan kokospalmerna att vila sig i...
Av Paret
23 dec. 2009 07:35
Får tacka för många bra tips!!! Har hittat en plats som vi är lite nyfikna på, Koh Lao Liang Islands är det någon som har varit där?
Av Paret
3 jan. 2010 23:56
Vi funderar på att flyga till Hat Yai, är det svårt att ta sig därifrån till färjelägren? Är det oroligt i området, finns det något att se i Hat Yai?
Av Walle
4 jan. 2010 10:11
Hejsan!
En lite sidofråga till Seastone....
Var bodde ni när ni bodde på Koh Kradan? Funderar på att bo där istället för Koh Muuk

Mvh Walle

Sedan ang Hat Yai... det är 12 mil till färjelägret tar ca 1 1/2-2 timmar att åka.
Antingen tar man en taxi från flygplatsen eller annars tar man sig in till Hat Yai och därifrån tar man en buss.
Sista alternativet är billigast men vi har lite bråttom ut till färjelägret så vi tar en taxi.
Thailändska ambassaden skriver till mig (har frågat via e-mail) att det inte är någon fara att flyga till Hat Yai.
Lite längre ner efter östkusten är det mer oroligt... men jag skulle inte stanna kvar i Hat Yai utan ta mig ner till färjelägret direkt istället.

Mvh Walle