Tioga Pass?

21 dec. 2014 15:37
Visningar: 514
Hej.

Vi är en familj med två barn (7,11) som kommer att köra från San Fransisco i slutet av Juni till Yosemite med stopp Tunnel View, Glacier Point, Sentinel Dom (om tid finns) med övernattning Yosemite View Lodge.

Funderar sedan på vägval och antal dagar som behövs för att nå Las Vegas via Death Valley. Antingen Tioga Pass (som bör vara öppen vid denna tid) och sedan 395, eller mot Bakersfield där vi i så fall kör förbi och tittar på Generall Sherman Tree innan vi fortsätter (vill gärna se Giant Sequoias)

Är det möjligt att köra Bakersfield - Death Valley - Las Vegas på en dag? Är Tioga Pass att föredra?

Förslag på antal stopp, boende och lämpligt vägval mottages tacksamt.

Mvh
Magnus
Av Marulk
21 dec. 2014 17:52
Allting är naturligtvis möjligt men då lär ni inte hinna göra ngr stop på vägen o landar i LV sent.
Utgångsläget View Lodge, har ni tänkt se mer av Yosemite på resdagen? Isf skulle jag rekommendera vägen via Tioga Pass och en övernattning i Mammoth Lakes. En mysig skidort som även är väl värt besök på sommaren. Vill ni se giant Seqouia finns det strax söder om View Lodge. General Sherman är i NP Kings Canyon. Fram till generalen är det en lång o krokig väg. Det finns inga matställe i parken så medhavd är nödvändigt men tänk på att inte lämna ens ett glasspapper i bilen, för då lär ni få Björn besök. Vägen via Bakersfield därefter DV mot LV är en väldigt lång resa. Båda vägarna mot LV är fantastiska så valet är svårt o helt beroende på vad ni vill se. För era barn kan det vara skoj o gå vandring med frågesport o därefter svära ed o bli Jr Ranger. Sonen (10) gjorde det i somras när vi var i Mammoth Lakes.
Lite bilder från våra turer i Yosemite, DV, LV o Kings Canyon mfl platser finns här på RG
Lycka till med er resa som oavsett rutt kommer bli fantastisk 😊👍
21 dec. 2014 18:56
Vi har ännu inte bokat View Lodge, hade svårt att hitta något som låg nära Glacier Point som vi tänkte besöka första dagen. Kan man se Giant Seqouia i närheten så låter det ju bättre att köra via Tiago Pass. Om man övernattar i Mammoth Lakes, är det rimligt att nå Las Vegas via Death Valley på en dag, eller rekommenderar du ytterligare en natt?

Mvh
Magnus
Av Marulk
21 dec. 2014 19:22
Det finns Seqouia träd lite varstans i Yosemite men större antalet är vid Mariposa Grove.
Har ni ännu inte bokat boende rekommenderas att göra det så snart ni vet datum. Parken är populär o boende blir snart fullt. Kommer ni från SF? Vi har bott i Jamestown, närheten av Sonora, och gjorde Y över dagen o sedan övernattning i ML. Vi valde att stanna 2n i ML mest för att vi gillade denna lilla stad o de vackra bergen. Därefter körde vi över dagen mot LV via DV med bunkring stopp i Bishop. Viktigt med rejält vatten lager när man kör genom DV.
Av Anmamo
2 jan. 2015 23:48
Ett par mil från San Francisco ligger John Muir-parken med enorma red wood-träd. Kan kanske vara ett alternativ till Giant Sequoias? Vi besökte "parken" (skogen) i somras och blev positivt överraskade. Vacker väg dit dessutom!

Vi åkte från Antioch (50 min nordost om San Francisco) genom Yosemite och sov sen i Mammoth Lakes. Vi var upp till Glacier Point, Tunnelwiew och körde genom Tioga Passet (mycket vackert men det gäller att hålla tungan rätt i mun!). Vi var aldrig nere i själva Yosemite-dalen där det ligger lite hotell mm. Vi såg ner i dalen från Glacier Point (magisk utsikt!) och tyckte att det såg lite trist ut med bilar som slingrade sig fram i karavan så vi bestämde oss för att skippa det.
Mammoth Lakes är, precis som redan sagts, en jättemysig skidort som känns som en alp-ort. Vi bodde på The Village Lodge, en resort som jag varmt rekommenderar. Där fanns pool och jacuzzis (vi åkte också i slutet av juni), många små mysiga butiker och på kvällarna tände de eldar på hotellområdet. Lägenheterna hade kök, balkong och öppen spis. Våra söner (sex och nio år) sov i bäddsoffa och vi i sovrummet. Det satt en prislista i rummet och på vintrarna kostar rummet/lägenheten 6000 kr natten!
Vi startade från Antioch kl 9.30, stannade på ovan beskrivna ställen plus en hel del till (titta på utsikten och fota, det var ganska kyligt så högt upp) och kom fram till Mammoth Lakes vid sjutiden på kvällen.

I Mammoth Lake sov vi två nätter. Mellandagen åkte vi ett par kilometer till skidbackarna Mammoth Mountain. Där tog vi kabinbanan upp till 3 300 m höjd och hänfördes än en gång över utsikten. Ungarna tyckte att det var jättekul att det fanns en massa snö på toppen mitt i sommaren. Snöbollskrig i shorts!

Vi lämnade ML kl 8.30 och körde väg 395 mot Death Valley. Tog sen väg 190 mot Furnace Creek. Där svängde vi av till Badwater road för att komma till Badwater Basin (den lägsta punkten). Därefter fortsatte vi på den vägen till väg 178. Med facit i hand skulle vi ha vänt tillbaka till Furnace Creek (ca två mil?) och tagit den större 190:an till väg 178, för Badwater road var liten och vi fick inte många möten vilket kändes läskigt i den 45 gradiga hettan (om något skulle hänt). Vi kom fram till Las Vegas kl 15.30 så resan tog sju timmar. Vi gjorde bara några korta stopp för det var så varmt att vi knappt stod ut. Bäst karta över DV hittar man på nps.gov/deva. GPSen fungerade hela tiden, men varken telefon eller internet.

Väl i Vegas väntade fem underbara dygn på MGM Grands The Signature. 98 kvm svit och med det bästa poolområde vi någonsin haft (MGM's) för ynka 1500 kr natten (vi bokade i god tid)!

Det blev ett långt inlägg, hoppas att infon kommer till nytta och att ni får en härlig resa!
6 jan. 2015 19:12
Jättebra information, tack.

Mvh
Magnus