Tåg till Kroatien samt område att bo på

21 nov. 2018 21:58
Visningar: 982
Hej! Spanar på nästa års resor och ett av mina mål är att flyga mindre så kollar på att åka tåg till Kroatien. Har någon nåt tips över färdväg/stationer/seder? Bonustips på områden för boende i Kroatien som känns hyfsat lugnt då jag åker som ensam tjej.
Av Frodo
29 nov. 2018 14:13
Här kan du se olika färdsätt och rutter om man åker från Göteborg till Split i Kroatien: https://www.rome2rio.com/map/Gothenburg/Split

Du kan förstås ändra mellan vilka städer du vill åka. Man får en rätt bra bild av hur man enklast kan ta sig någonstans om man föredrar ett visst färdsätt.

Just Split tycker jag är en bra mix av charmig stad med rik historia och närhet till skärgårdens öar utanför. Mer om Split finns här: https://www.splitkroatien.se
30 nov. 2018 12:55
Det går tåg från huvudstaden Zagreb (sex timmar) till fina kuststaden Split. Kroatien känns tryggt och trevligt och är mycket billigt om du undviker högsäsong. Även Flixbus är att rekomendera.
30 nov. 2018 14:39
Hej. För ca 10 år sedan åkte jag tåg från Munchen till Zagreb. Har dock ingen koll på läget, men sök på det. Var en mycket trevlig resa över alperna.
Av Desires
1 dec. 2018 23:27 (redigerad)
Zagreb har jag ej besökt, men sett o hört att det ska vara en jättefin o sevärd stad! Annars är Split också en bra utgpngspunkt. Men undvik helst juli-aug om möjligt!
Stanna gärna i Split ngra dgr, eller ta dig ut i övärlden t vår favoritö Vis t ex, lugn o jättemysig ö, där det är lätt att vara ensamresenär!
HÄR
mitt senaste inlägg om Vis http://www.desires.se/#post210
eller ta buss fr Split ner t Makarskakusten o bo i fina Omis, i trevliga Baska Voda eller dyl. HÄR lite om lilla mysiga Omis http://www.desires.se/#post86
2 dec. 2018 11:39
Vi gillade Dubrovnik, ganska mycket turister mitt i sommaren men himla fin stad. Sen är ön Korcula också jättefin, bo på pensionat och hyr moppe och kör runt. Var en del år sedan vi var där men Guesthouse Bebic (Konoba Bebic på Tripadvisor) var väldigt trevligt.