Ryggsäck till barn

Av Myran10
22 sep. 2013 20:12
Visningar: 374
Vi ska åka med våra två tjejer, 9 & 11 år, till Thailand och Malaysia. Skulle vilja ha tips på bra vandringsryggsäckar till barn. ca 35 liter, vara bra att bära samt funka några år framåt i tiden.

Nu kommer dom inte att bära jättemycket/tungt men vi vill gärna ha ryggsäckar som dom kan tex fjällvandra med nästa år. Vi har tittat på Osprays barnsäckar men också någon liten Haglöfs säck (dam). Osprays ryggorna ser nästan lite barnsliga ut så frågan är om dom vill ha dem om några år. Haglöfssäcken är gränsfall för stor trots att ryggen är reglerbar, midjebältet funkar med kläder under men kanske inte med enbart tunn T-shirt.

Någon som har tips och erfarenheter att dela med sig av?
Av Hille2
22 sep. 2013 20:46
Enligt min erfarenhet så brukar det inte bli så lyckat med en stor ryggsäck på en liten unge i värmen. En 35- liters ryggsäck blir alldeles för stor att bära, även med lätt packning. Skaffa ett par mindre ryggsäckar, de är ändå för små för att ha någon packning att tala om.
Av Myran10
26 sep. 2013 18:29
Nja, tanken är inte att dom ska bära så mycket men vi vill ha bärvänliga säckar. Går man ner på en mindre rygga blir den antingen väldigt liten och då kan dom nästan klara sig utan, eller så blir det mer en vuxensäck utan midjebälte som troligen ej är bärvänlig för dem. 25-30 tror jag skulle vara lagom men hittar inget vettigt i den storleken.
27 sep. 2013 10:46
Vi lever efter regeln:
Det man vill ha med sig bär man själv!

Våra barn är 11 och 13 nu... men första gången vi reste var de betydligt yngre!

Haglöf Corker har vi alla i familjen =) Den räcker till det viktigaste man behöver ha med sig ner, sen får man handla på plats!