Roligt i Helsingfors

Av Annl
22 aug. 2011 17:00
Visningar: 4341
Hej på er,

Ska resa till Helsingfors över en långweekend i mitten av oktober och undrar om det är någon som har några roliga tips att dela med sig av - aktiviteter, trevliga restauranger, fräcka skybarer eller liknande - eftersom det var länge sedan jag var där senast.

Tack på förhand!
Av Hkn
22 aug. 2011 18:21
Hej Annl, tänkte du på bo Klaus K?

Om du inte redan har bestämt dig, så kan jag rekommendera det. Ett helt OK hotell med fantastisk frukost (med finska mått mätt). När jag var där så var det dessutom något slags release-kalas i deras Ahjo Club (baren/nattklubben en trappa ner). En finsk hiphop-artist höll hov på dansgolvet. Ganska underhållande.
http://www.guidebook.se/archives/645

Vid det besöket åt jag på Grotesk, Ludviginkatu 10. Stället är både restaurang och bar men lyckades inte riktigt imponera. Kolla om det finns något ledigt på Chez Dominique istället. http://www.chezdominique.fi

Helsingfor har gjort ett ganska stängt intryck på mig varje gång jag varit där. Eller så är det min research som varit otillräcklig.

Hyvää matkaa, hur som helst!

:: h ::
Av Pelle77
22 aug. 2011 18:53
Helsinki är en stad som jag tidigare alltid upplevt som kall, igenbommad och tråkig. Blir tyvärr samma känsla varje gång (..och varför åker man då tillbaka?)

Men jag har varit på ett par sjyssta restauranger och fick tips på fler inför förra årets tripp till Soumenland.

Bellevue serverade riktigt god rysk mat och ser ut som en rysk restaurang ska göra. helt klart värt ett besök.

http://www.restaurantbellevue.com/index_en.php?page=19

Lasipalatsi (glaspalatset) var en annan hit i 50-tals design med kanongod finsk mat.

http://ravintola.lasipalatsi.fi/page.php?language=3

Bifogar min TA-tråd med samma fråga som du har:
http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g189934-i444-k4000062-Need_help_with_restaurant_choice-Helsinki_Southern_Finland.html

Då vi tajmade in en finsk högtid så var allt ännu mer stängt i Helsingfors. Åkte då ut till Sveaborg som jag aldrig varit till innan. Kul att spatsera omkring där.. Det finns en riktigt bra restaurang nära där båten anländer. Minns inte namnet men åker ni ut dit så kläm in en lunch och en Lapin där!
Av Annl
23 aug. 2011 08:28
Hkn,

Tack för hotelltipset men denna fråga styr jag inte över - hotellen är redan bokade sedan lång tid tillbaka eftersom vi kommer att vara närmare 500 personer inklusive respektive. Men det kan ju komma fler gånger...

Tack också för de andra tipsen - skall kolla upp detta.

Pelle,

Tack för tipsen om restauranger. Den ryska restaurangen skall det bli - vi hade snokat upp denna i guiden efter att ha varit i Moskva och konstaterat att rysk mat är riktigt bra. Kanske kan vi hinna med något mer av dina eller Hkn:s restaurangtips innan det officiella programmet tar vid.

Får se om jag får samma upplevelse som er av att det är slutet och stängt i Helsingfors - jag minns inte om det var så när jag var där senast men det var ju länge sen.

Tack för alla bra tips!
23 aug. 2011 09:22
Hej!
Jag älskar Helsingfors! Känner inte alls igen mig i pojkarnas beskrivning så jag hoppas du kommer dela min erfarenhet snarare än deras :) Jag har varit där tre gånger både snålkallaste vinter och varm sommar.

En otroligt ren och vacker stad! Storkyrkan är så pampig där den tornar på Senatstorget!
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/182337

Här finns massor av fik - högt och lågt. Och gillar du finsk design så ladda plånboken. Det är inte billigt men billigare än i Sverige. Marimekkobutiken är som en färgsprakande godisbutik som gär en glad!
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/319897

En annorlunda restaurant som du kanske bara skall ta en drink på är ZETOR. Hela inredningen går i bondens tecken.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/182339

FAZER är visserligen inte särskilt charmigt - men kaffedrinkarna är goda :)
Jag drack en med mariannekross i :)
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/182331

Det närmaste skybar du kommer är baren högst upp i hotellet Torni och det är inte särskilt högt, men fräck utsikt från toaletten :)

Testa alkoläsken LONKA på tap :) Serveras på de flesta barer!
Glassen är gräddig.
Köp choklad och salmiak!!

Ha det så himla bra, hoppas du får tid utanför massällskapet.
Av Annl
23 aug. 2011 09:46
Nisse,

det låter härligt och tack för alla roliga tips på smått och stort. Detta tar vi med oss och vi kommer att få "egen" tid också eftersom vi kommer redan på torsdag förmiddag och det officiella programmet börjar först på fredag kväll. Så det finns gott om tid för goda kaffedrinkar och trevliga luncher och fin finsk design och rysk middag.
Av Annl
23 aug. 2011 15:10
kanon - tack snälla! Ännu mera bra tips,.,.,