Rhodos

Av Yuphin
11 juni 2012 08:53
Visningar: 5995
Har,
har planer på att åka med familjen till Rhodos, flyger med Ryanair i såna fall.
Bör man ha hyrbil på Rhodos? Är det långt från flygplatsen till där man bör bo? Vill gärna ha fina stränder och aktiviteter för barnen som är 9 och 15.
Av Moniqe
11 juni 2012 11:08
Hej,
Vi har varit mycket i Grekland men aldrig tidigare på Rhodos. Av en händelse var vi på Rhodos på Vings stora hotell vid Kalithea för att fira min sons födelsedag för 2 år sedan. Barnbarnen (8 o 10 år) var med och där fanns gott om aktiviateter, många pooler. Inte långt från Rhodos stad. Man kan ta en buss eller en taxi in. Kostar inte så mycket.

Rhodos är underbart. Hyrbil några dagar för att åka runt är jätteroligt. Ha en karta med dig och kör gärna genom ön, det finns många mysiga byar. Längs kusten finner du åt sydväst fina stränder. Kalithea har det bästa vattnet,

Från Kalithea kan man göra en dagsutflykt till LIndås med båt. En fantastisk resa. Är att rekommendera istället för att köra bil dit själv. Svårt få parkeringsplats. Man kan åka buss, men då är man inte fri att göra som man vill. På Lindås kan man även bada i viken, samt äta god mat på någon av de olika matställen som finns.

Vi bodde i den delen som heter Poseidon, trevliga lägenheter med balkong, bra kök. De har fina lägenheter familjer med 2 barn. Vi trivdes så bra att vi åkte ner även i höstas, 1 år senare. Bodde på samma ställe.

Titta på min blogg om bl a Grekland, gott om foto och information: http://mongh.wordpress.com/
Trevlig Resa!
Monica
Av Hopp
11 juni 2012 11:18
Östkusten är väldigt blåsig och till 90% alltid höga vågorl.
Västkusten är oftast lugnt.
Kallithea (res stavningen) tycker vi är bra.
Likaså att bo i staden Rhodos norra östsida där man lätt kan gå till stranden på båda sidor och sen på kvällarna ha nära till alla begivenheter.
Om man BÖR hyra bil är nog en smaksak. Taxi är väldigt billigt på Rhodos och det är bra bussförbindelser, men att hyra bil en dag och åka runt ön när man hunnit skaffa sig kunskaper om vad som är sevärt, är inte så dumt.

Funderar också på Rhodos igen till hösten.

Antar du känner till hotellbokningssidan bookingl.com Oftast bra priser och betalning först på plats. Dessutom ofta avbokningsbara till tätt inpå datumet. Man brukar ju hinna ändra sig några gånger.
Sen kan man läsa om många hotell på Tripadvisor.com
22 juni 2012 19:53
Kolla in Kalimera.se
bara Grekland där finns alla svar om Rhodos och Grekland, i forumet
Åker dit i sept igen för , jag tror, 18:de ggn :)