4 romantiska hotell på Rhodos

Nina
Reseguiden, besökt 28 länder

Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Apollo
Foto: Fritidsresor
Barnfritt, lyxigt, romantiskt och med utsikt över havet. Det här var några av kriterierna vi hade när vi plockade ut 4 ultimata hotell för kärleksparet på Rhodos i sommar.
Publicerad 13 maj 2016

Lindos Blu, Lindos

Det här 5-stjärniga boutiquehotellet som ligger i lugna omgivningar utanför “Den vita staden” Lindos har verkligen tagit hänsyn till design och detaljer. Det här hotellet har bra, personlig service och en romantisk atmosfär. Själva hotellet ligger i en sluttning ned mot sandstranden med fenomenal utsikt över Vlicha-bukten. Koppla av på hotellets spa, ta en match på tennisbanan, njut i ett bubbelbad och bastu eller prova hotellets gym. Avnjut en romantisk middag på hotellets egna restaurang, Smeraldo, med utsikt över havet. I Lindos, “Den vita staden”, kan du besöka Rhodos Akropolis och templet som är byggt för att ära gudinnan Athena Lindia. Från toppen får du vacker utsikt över havet mot Turkiet. Vill ni ha en riktigt lyxig semester, boka en juniorsuite eller ett dubbelrum med direkt utgång till poolen, som du delar med grannrummet. På hotellet har alla rum stora fönster med havsutsikt, modern inredning och delikata badrum med regnduschar. Åldersgränsen på hotellet är 17 år, och ni reser hit med bland annat TUI och Apollo.
Sök priser till Lindos Blu

The Ixian All Suites, Ialyssos

Det här eleganta 4-stjärniga hotellet på öns norra del passar perfekt för en lugn semester med sol, god mat och mycket tid med varandra. Hotellet har 69 sviter med egna pooler, samt sin egen klapperstensstrand. Alla rum har egen pool, antingen på sin privata terrass eller på markplan om du bor på första våningen. För en extra minnesvärd semester, boka ett av rummen med utsikt mot havet och direkt access till poolen från en solterrass och två solsängar som sträcker sig ut i poolen. Poolen delas med 3 andra rum, och det bästa är att ni får en otrolig utsikt över havet. De här rummen har djupa badkar med antingen ocean view eller garden view. Vill ni uppleva lite stadsliv och se nya saker ligger Rhodos stad endast 6 kilometer bort med sin vackra gamla stadsdel. Hotellet har allt från hotellbar till en mer casual beach-restaurang vid poolen, samt den eleganta á la carte-restaurangen DeGu7. Det finns även spa och gym här. Hotellet har en 16-års åldersgräns och WiFi är inkluderat i alla rum. Res hit med Ving.
Sök priser till The Ixian All Suites

Esperos Village Blue & Spa, Faliraki

Boka en svit eller checka in i ett av de mer lyxiga rummen på det här hotellet som ligger nordväst om Rhodos. Den här vackra oasen för kärleksparet med utsikt över havet ligger på en bergssida ovanför Faliraki, med flera byggnader utspridda över ett större område. För att ta er till stranden kan ni hoppa på gratisbussen som går från hotellet var 20 minut, här finns både sand- och klapperstensstrand. Rummen är stilrena och hemtrevligt inredda. Ät en god middag på uteserveringen på huvudrestaurangen, eller testa gymmet och tennisbanan helt utan kostnad. Härifrån kan ni också besöka Faliraki, där är ett bra tips att stanna på Manolis taverna som bjuder på riktigt god mat. Njut av goda grekiska rätter som tzatziki, inbakad fetaost, bläckfisk och lammkött i rödvin. Vid Faliraki finns det också badland, restauranger, musikbarer och annat nöjesliv. Gratis WiFi i de gemensamma utrymmena och åldersgränsen på hotellet är 16 år. Hit reser du med Apollo.
Sök priser till Esperos Village Blue & Spa

Sunprime Miramare Beach, Ialyssos

Det här hotellet ligger precis vid havet och endast 4,5 kilometer från Rhodos stad och den vackra gamla stadsdelen. På 60-talet var hotellet populärt bland elitkändisar som bland annat Jackie Kennedy, men har sedan dess självklart fått en renovering. Det kilometerlånga hotellområdet kännetecknas av infinity-poolen med både bro och beach bar, bungalows och lägenhetsbyggnader samt gångstigar som slingrar sig genom en frodig trädgård. Här finns också en konstgjord lagun som är en underbar plats för avkoppling. Nedanför infinity-poolen finner du en klapperstensstrand och solsängar. Alla rum har balkonger/terrasser, många med utsikt över havet. Här kan ni också delta i SATS ELIXIA-klasser med instruktörer helt gratis, eller skämma bort er lite extra på Sunprime Spa. Utanför hotellområdet sträcker sig en gata med allt från grekiska restauranger till souvenirbutiker. Hotellet har åldersgräns 16 år, gratis WiFi på hela hotellet och all inclusive går att lägga till. Hit reser du med Ving.

Hitta resor till Rhodos i Reseguidens jämförelsetjänst:
- Charterresor med vuxenhotell på Rhodos
- Alla charterresor till Rhodos
- Hotell på Rhodos


4-5 stjärnig charter till Rhodos