Resväg Phu Qouc- Sihkanouville

14 apr. 2014 14:35
Visningar: 651
Vilken är det bästa (billigaste) resvägen från Phu qouc till S-ville?
Har försökt hitta med både buss och eller båt, hittar ingen konkret fakta.
Och sedan visst behövs ingen visum till vietnam (om vi bara stannar 15 dagar)?
14 apr. 2014 15:15
Den info jag har hittat verkar det som att man måste åka via Ha Tien och ta sig in i Kambodja den vägen, alltså ingen direktbåt i dagsläget.

En bra färsk trip report: http://www.sihanoukvilleonline.com/forum/travel-discussion/phu-quoc-to-sihanoukville/

Kommer själv resa denna sträckan i vinter.

Inget visum behövs, du får 15 dagar vid ankomst. Dock kan du behöva visa upp en utresebiljett ut ur landet innan dessa 15 dagar gått ut. Jag behövde inte göra det sist jag gick över gränsen, men som sagt det kan behövas.
14 apr. 2014 15:56
Vi hittar inget ställe att boka varken båt eller buss ifrån.. Någon som vet??
14 apr. 2014 19:12
Är det just Phu Quoc - Sihanoukville ni vill boka ? Isf är det nog bara att glömma. Visst ni kan säkert skicka ett mejl till båtföretaget och se om ni kan boka platser, men det är nog inte troligt. Det är inte många företag som använder sig av onlineboking i Vietnam utan det är Travelshops som gäller där, med vissa undantag.

Länk till båtföretaget: http://www.superdong.com.vn/Pages/HomePage.aspx

Länk till bussbolag som har onlinboking, dock inte Ha Tien - Sihanoukville: http://hoanglongasia.com/en/index.php
Av Tittin
28 apr. 2014 08:11
Båtar från phu couq till ha tien går hela tiden kan du köpa på plats .....det finns många små turistbyråer på phu couq där dom kan fixa allt med både buss o båt........om ni inte har brotom skulle ja tipsa er om att stanna till i Kep jättemysig litet ställe där du kan äta fantastiska krabbor på krabb marknaden.... hyr en moppe o åk runt phu couq fantastiska stränder o natur;).
Av Yessie
15 maj 2014 21:46
Vi åkte tvärtom från shianoukville till Phu quoc och man behöver inte boka i för väg men Asien är alltid Asien. Vi tog taxi från shianoukville till gränsen, det kostade inte mycket sen moppetaxi vid gränsen i Vietnam till ha tien. Väl framme i tid till båten fick reda på att den var trasig så det skulle inte gå någon förrän dagen efter. Så det var bara att ta in på hotell, stan var inte rolig men det var värt det att komma ut till underbara Phu quoc! Sen flög vi från puh quoc till ho shi minh. Vår budget var tre länder på tre veckor på 15 000:-/ pers med flyg, mat allt och det klarade vi utan problem!