Prag i november

Av Hobbe17
22 aug. 2012 21:58
Visningar: 5113
Hej
ska på vuxenresa till Prag i november. Är det någon som har några tips om vad vi ska göra? Vi är öppna för allt som är trevligt! Gärna något tips om bra boende också.
Av Anna711
23 aug. 2012 15:35
Hej!

Vad härligt. Prag är en underbar stad. Vi var där över en helg i mars och hade det väldigt bra. :-) Under vår sista kväll i Prag besökte vi en restaurang vid namn "La Casa Argentina -Steak Restaurant". Den ligger på en gata som heter Dlouha. Dem hade helt underbar god mat. Om ni gillar kött är detta en restaurang för er! Superbra mat och bra priser. Vi åt tre-rätters och beställde in vin. Vi betalade inte ens 600 kronor för två personer. Ett hett tips till er!

Vi bodde på ett hotell som hette Clement Hotell. Det låg ungefär 10 minuters promenad ifrån det gamla torget. Hotellet var fint och personalen var väldigt hjälpsamma. Dock låg hotellet på en bakgata och när vi gick hem på kvällarna hängde där mycket hemlösa. Det var aldrig några problem, men kanske inte en gata man vill gå själv på mitt i natten.

Ni måste såklart besöka Karlsbron och promenera upp till slottet, som var väldigt vackert. Det beror helt på vad ni är intresserad av?

Anna
Av Desires
23 aug. 2012 21:40
Ja Prag är en trevlig och fin stad!

Kan rekommendera en annan bra restaurang - nämligen högst upp på hotellet ”U Prince”, som ligger mitt emot den berömda astronomiska klockan……Denna restaurang hade vi blivit rekommenderade att besöka av några vi mötte i Prag. Den var verkligen super, jättegod mat och när vi var där var det så varmt att vi kunde sitta ute på takverandan och kunna njuta av den härliga utsikten över gamla stan.

Ett helt OK hotell där är Best Western Majestic Plaza. Det låg centralt, ingen lyx men bra rum, bra frukost och service.
Att se:
Gamla stan naturligtvis
Området kring slottet (Mala Strana) med alla små gränder är väldigt mysigt!
Ta linbanan och besök baren uppe på kullen, stoppet innan toppen (det är bara två stopp). Fin utsikt!
Prag är också nattklubbarnas stad, om ni känner för att roa er

Jag har ett inlägg med foton o tips om Prag här http://www.desires.se/#post47


24 aug. 2012 18:28
Hej
Mycket bra val av resmål.
Ett operabesök är aldrig fel. som tidigare skribent har föreslagit en promenad över Karlsbron och en
vandring vid slottet. Var noga med att bo i gamla stan för om man inte ser upp kan man hamna i någon
förort. Köp ett Prag kort och utforska staden via spårvagnarna.
Av Hobbe17
27 aug. 2012 23:03
Tack för alla fantastiska tips, jag blir jätteinspirerad!! Om någon har något mer..så mottages detta tacksamt!
Av Dirgis
27 aug. 2012 23:38
Hej!
Vi firade Nyår härom året i Prag. Där hyrde vi en lägenhet, som var relativt stor i centrum.
En dag åkte vi med lokalbuss till Teresienstadt, vilket var uppsamlingsläger för judar innan
de skulle skickas till någon gaskammare. Ett gripande besök.
På enstaka restauranger sker folkdansuppvisningar. Konserter bör man inte missa då man
är i Prag. Ett trevligt sätt att uppleva staden är att åka runt med olika spårvagnar.
Gå gärna till ett bibliotek hemma där ni bor och låna en guidebok. Det höjer upplevelsen om man
är påläst,
29 aug. 2012 08:25
Hej! Vi var där i juni och bodde på Aparthotel Angel som är en lägenhet med eget kök. Det ligger nära spårvagnen som är det bästa sättet att förflytta sig i Prag. Köp ett kort som gäller för lokaltrafiken för 3 dygn eller hur länge ni nu är där. Säljs bl a på tunnelbanestationerna. Vi åkte tunnelbanan en gång men det är så långa trappor så det blev spårvagn efter det. Mycket enkelt om man har en spårvagnskarta. Ett museum som alla uppskattade var miniatyrmuséet (Muzeum miniatur) med helt fantastiska skapelser som man bevittnade under mikroskop. Det är ett litet ställe som inte tar lång stund men är väl värt inträdet. Ett annat udda ställe vi besökte var KGB museumet http://kgbmuseum.com/en/ med en synnerligen entusiastisk ägare. Det är också ett litet ställe men intressant om man är intresserad av kalla kriget och spiongrejor. Vill man också ha foton av sig själv hållandes AK 47 och andra vapen så har man definitivt kommit rätt.