Här bor du bäst på hotell i Prag

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Golden Well Hotel
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det är många som vill uppleva Prag och det är en av de hittills mest bokade weekendstäderna i år. Här tipsar vi om bra områden att hitta bo i.

Prags huskroppar speglar sig vackert i Moldaufloden, som delar staden i två. Tjeckiens huvudstad är extra trevlig att besöka under hösten, då vädret fortfarande är milt. Det är nära till det mesta så en promenad mellan sevärdheterna och stadsdelarna är att rekommendera. Hit kommer många turister för en weekend och staden finns ofta med på listor över de fem bästa weekendresmålen. Här får du en av Europas mest välbevarade gamla städer med kyrkor i nästan varje gatuhörn, broar, förgyllda. Det finns många spännande stadsdelar att välja mellan i Prag. Här får du en sammanfattning för att kunna bestämma var du vill bo.

Stare Mestro - Gamla stan från 1200-talet

De gamla kvarteren ligger på östra sidan av Moldaufloden och är Prags äldsta delar. Här kan du fotografera den astronomiska klockan, se Folkets hus, vandra på den gamla gatan Celetná och se Tynkyrkan. De flesta som besöker Prag väljer att bo i Gamla stan, Stare Mestro, mitt bland de historiska sevärdheterna och butikerna. Området är dock bland de dyrare i staden, men svenska kronan är ju fortsatt stark. Det tar runt tio minuter att gå till centrum.
Hitta bra hotell i Gamla stan.

Nya stadsdelen från 1300-talet

De kvarteren som kallas för Nya staden, Nové Mesto, ligger på östra sidan av Moldaufloden. Trots namnet har området anor från 1300-talet. Kolla in sevärdheter som Vaclavplatsen, Nationalmuseet och Stadsoperan. Här hittar du många av Prags budgethotell.
Hitta bra hotell i Nya stan.

De judiska kvarteren Josefov

På östra sidan av Moldaufloden ligger de gamla judiska kvarteren Josefov. Detta är Prags mest exklusiva område med bland annat den berömda Nygamla synagogan, Staronová synagóga, som är Europas äldsta. Missa inte heller judiska kyrkogården.
HItta bra hotell i Josefov.

Lillsidan med Karlsbron

Nedanför Pragborgen på västra sidan av floden ligger Lillsidan, Mala Strana. Vid torget och områdets centrum finns den stora St Nikolauskyrkan. Här ligger även Karlsbron, Petrinparken och tjeckiska parlamentet.
HItta bra hotell i Lillsidan.

Slottsdistriktet Hradcany

Hradcany ligger på västra sidan av Moldaufloden och kallas även för slottsdistriktet. Här finns stadens högsta punkt och den kända Pragborgen.
Hitta bra hotell i slottsdistriktet.

Exklusiva bostadsområdet Vinohrady

Vill du ha ett annorlunda Prag? Uppe på en kulle strax utanför centrum hittar du stadsdelen Vinohrady, Královské Vinohrady, ett mycket exklusivt och eftertraktat bostadsområde. Här finns en ofördärvad Pragkänsla, snygga caféer, moderna shoppingcenter och eleganta restauranger. Området passar dig som vill slippa undan andra turister och njuta av en stillsammare boendemiljö. Det är enkelt och tar bara några minuter att ta spårvagn in till Gamla stan.
Hitta bra hotell i Vinohrady.

Ta sig till Prag

Prag ligger två timmar bort med direktflyg och hit tar du dig med bland annat SAS, Norwegian, Czech Airlines och Lufthansa. Flygplatsen ligger 17 kilometer från centrum och dit tar du dig med buss 119 eller tunnelbana.


Hotelltips i Prag


Hotel Hastal: Ett 4-stjärnigt hotell med bra läge vid en lugn gatan i Gamla stan. Passar bra både för dig som är turist och affärsresenär.

Hotel General: Lyxigt men prisvärt 5-stjärnigt hotell i stadsdelen Smichov. Mysiga rum inredda med inslag från världens militära historia och trevlig personal.

Hotel Modra Ruze: Hotell med fyra stjärnor i Nya staden. Här finns stora och smakfulla vindsrum med högt i tak.

Residence Retezova: Populärt 4-stjärnigt hotell i Gamla stan med härliga inredningsdetaljer. Här bor du i lägenheter i historisk stil.

Golden Well Hotel: Förstaklassigt boutiquehotell som 2011 blev utsedd till världen bästa hotell av Tripadvisor. Hotellet ligger i Lillsidan, är inrett i renässansstil och har bekväma rum med fin utsikt.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du fler hotell:
- Alla hotell i Prag >>
- Prisvärda hotell i Prag >>
- Bra hotell i Prag under 1000:-/ natt och dubbelrum >>


Flyg till PragPopulära hotell i Prag

Om Prag Tjeckien

Prag är en vacker stad och Tjeckiens huvudstad. Arkitektur och historia präglar staden som har många gamla byggnader, krokiga gränder och monument. I Prag finns det många restauranger och ju närmre centrum ju dyrare. Besök Vaclavplatsen, Pragborgen, Atomuret och Karlsbron.
Historia
Kultur
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
Romantiskt
Shopping
19°
Klimat i september
Världens största slott
2 / 37
Skön avslappnad stämning i Prag
9 / 37
Stadsoperan i Prag
11 / 37
Prag inför skymning
15 / 37
Astronomiska uret
20 / 37
Fin utsikt från Apollo Spa
23 / 37
Gamla Stadens torg och Týnkyrkan
27 / 37
Fin utsikt från Apollo Spa!
30 / 37
Vy över Prag
32 / 37
Vy över Prag
34 / 37
Slottet i natten
35 / 37
Gamla rådhusklockan
36 / 37
20 minuter häst o vagn 800 tjeckiska krone
37 / 37