Ny i Prag...tips

Av Quincy1
25 okt. 2019 18:11
Visningar: 470
Funderar på Prag i vår. Har läst en del inlägg här på forumet och flera skriver att man ska bo i Mala Stranaområdet. Men...Hur vet jag vilket område hotellet ligger i? Har försökt att kolla på kartan men lite krångligt ändå. Har hittat en lägenhet, det är eg lägenhet vi vill ha, som ligger på Bilkova 19 . Undrar om det ligger i ett bra område?
27 okt. 2019 00:13
Mala strana ligger i centrum (Prag 1), västra sidan om Vltava som är lite lugnare, lite gemytligare och mysigare.

Bilkova 19 ligger också i centrum (Prag 1) men östra sidan om Vltava. Här är det mer butiker och höga hus. Inga stora avstånd att ta sig vart man än vill. En promenad över bron går snabbt om man vill ta sig till andra sidan. Personligen tycker jag att man kan bo längre ut också då det är så smidigt att ta sig med både buss och spårvagn.

Här kommer en bild på Bilkova 19 om tekniken fungerar ;o). https://goo.gl/maps/xuj8btR8bnzvS6199
Av Desires
18 nov. 2019 11:37
Prag är en väldigt gemytlig och trevlig stad, har varit där både på sommaren och senast förra året i november!
Vi bor helst mitt i smeten (i gamla stan), men där - som många sagt - är ju väldigt enkelt att ta sig runt m spårvagn, eller promenader etc! Att promenera runt i en ny stad är ju också det trevligaste sättet att uppleva en stad!
HÄR mitt inlägg om Prag i maj https://www.desires.se/?p=162
o PRAG i adventstid https://www.desires.se/?p=6
19 feb. 2020 14:47
Varit i Prag 4 gånger. Förra veckan med barn. Var på Prag Zoo ca 10 min med taxi ifrån centrum, i ca 3h och älskade det.
Var varje dag inne på Hamleys, deras enorma leksaksbutik där allting finns.
Åkte Uber mycket och även spårvagn som var smidigt och billigt. 10 kr för en resa som gäller 30 min.
Åt bra, ofta på italienska ställen. Såg slotten, broarna och avenyn (Mustek). Mycket nöjda. Bodde för 500 kr natten för ett rum på helt okej hotell med frukost. Hotel Belvedere norr om gamla stan med spårvagn runt hörnet =)