Momondo vs Google/Flight för att hitta bästa flygbiljetten

Av Birgere
9 maj 2015 19:24
Visningar: 550
Roat mig en stund idag med att planera en höstresa till värmen.

Dom senaste åren har ju momondo varit herre på täppan när det gäller att hitta bra flygbiljetter men nu börjar Google spänna musklerna efter köpet av ITA för några år sedan.
För några månader sedan lanserade Google en kraftigt uppgraderad version av google.se/flights och det var dags att ge dom två sökmotorerna en match.

Google känns inte lika flashigt som momondo men alla funktioner finns där plus mycket till. Bla kan man söka destinationer på större områden, typ Florida. Vidare så visas resultaten för olika dagar väldigt bra och överskådligt.
Google är även snabb, inte dubbelt så snabb utan snarare 10-20ggr så snabb.

När resultaten presenteras i Google så känns det som om dom första träffarna faktiskt är mest relevanta och klickar man sig vidare så får man utmärkt information om vilken service som finns på resp flight, tex WiFi, USB, AC, VOD osv osv.

Förvisso så hittar momondo något bättre priser på samma flighter men så här långt så leder google med 10 flygplanslängder.....

Då ska vi bara landa hem bokningen och här rämnade hela världen och google kraschlandar strax innan landning!!

När man kommit så långt som att boka får man ju i momondo ett antal resebyråer/flygbolag att välja ifrån dit man går och avslutar affären.

Google däremot....skriver:

vill du boka Ring SAS...bla bla och ett telefonnummer

alt

ring en resebyrå

!!!!!! WTF !!!!!!

vid något tillfälle kunde dom länka till ticket.DK (!) där naturligtvis inte priset stämde efter lite kursräknande.

Tänk att något så lovande och bra kan bli så katastrofalt dåligt...
Av Bibby
9 maj 2015 19:42
OK, vet ej resultaten men visst ska man väl ändå boka alla flyg hos respektive flygbolag, var vi inte överens om det? ;)

Annars, tack så mycket för din test :D
Trevlig beskrivning dessutom.

Kunde du testa Biz/1st också eller?
Av Birgere
9 maj 2015 19:58
Citerat från Bibby:
OK, vet ej resultaten men visst ska man väl ändå boka alla flyg hos respektive flygbolag, var vi inte överens om det? ;)

Annars, tack så mycket för din test :D
Trevlig beskrivning dessutom.

Kunde du testa Biz/1st också eller?
Biz/1st funkar bra faktiskt men när hela familjen ska iväg får det bli economy (plus?)
Att boka genom flygbolagen är väl ene av de väldigt få frågeställningar där vi tycker olika, undantaget är väl dom få tillfällen då man flyger samma bolag hela vägen.
Resan jag kollade på var en mix mellan United och Lufthansa.... och google tyckte jag skulle ringa SAS...uuuhhh visst hade SAS kunnat boka det som en taskig resebyrå....