Kläder på flyget

Av Sofieja
11 aug. 2009 10:53
Visningar: 14354
Sitter här och funderar lite.. .det kanske är en dum fråga det här... men jag slänger ut den ändå.

Hur gör ni som reser till Thailand mitt i smällkalla vintern? När man kommer till flygplatsen här i Sverige så är det kanske minus 15 grader och när man kommer ner till Thailand möts man av 35 grader plus. Hur klär ni er, man vill ju inte ha jeans och lågärmad tröja när man kliver av planet. Kör ni shorts/kjol redan på Arlanda?

Som sagt en trivialfråga men jag funderar på hur man löser det på bästa sätt.

Vi reser i februari 2010 så temperatur skillnaderna kommer blir stora :-)
11 aug. 2009 11:06
Ta det lättaste (tunnaste) du klarar av i den svenska kylan, packa sommarlätt i handbagaget och byt på toa innan landning!
Att vara alltför lättklädd på planet kan oxå ha sina nackdelar då det kan bli kallt!
11 aug. 2009 11:59
Bra tips från Nisse2ears tycker jag. Så gjorde vi + att min sambo och jag hade varsin vinterjacka som var ganska utslitna, vi slängde dom där sedan.
11 aug. 2009 12:07
På planet bör man ha lite kläder på sig då det brukar blåsa och vara kallt där...
Alternativet med att byta om när man landat är perfekt om man känner att man måste. Sist jag åkte så hade jag Jeans och t-shirt, funkade perfekt för mig...

mvh Frippe
11 aug. 2009 12:38
Citerat från frippe10:
På planet bör man ha lite kläder på sig då det brukar blåsa och vara kallt där...
Oj så tokigt jag läste! Jag lade betoningen på "liiite" ;) Det blev väldigt kallt då! =)
11 aug. 2009 15:18
Citerat från nisse2ears:
Citerat från frippe10:
På planet bör man ha lite kläder på sig då det brukar blåsa och vara kallt där...
Oj så tokigt jag läste! Jag lade betoningen på "liiite" ;) Det blev väldigt kallt då! =)
jag ber om ursäkt för mitt slarviga srivande... Ska skärpa mig i fortsättningen!
11 aug. 2009 15:27
jag kan rekommendera att ha tunika och leggins på sig. med en kofta och en sjal är det färdigt. framme i thailand kan du ta av dig koftan, sjalen och legginsen. och du har en klänning:) brukar jag göra och det funkar perfekt.
12 aug. 2009 08:37
Ja, jag klär mig alltid varmt på flyget...är så rädd för att bli sjuk av den kalla luften.
Har haft både sliten jacka som vi slängt, men också satt på oss dubbla tröjor, som ändå vart bra att haft med.
Så tunn jacka som möjligt som är lätt att packa iaf... Skall man inte resa runt alldeles för mycket, och har hotell klart, så kan man ju ha jackan med. Vad det gäller kläder så brukar det ju finnas aircon på flera flygplatser också, och annars kan man ju ha med ett ombyte. Det är ändå bra att ha i handbagaget om resväskan skulle komma bort. Hoppas ni får en toppen resa!!!
Av Sofieja
12 aug. 2009 10:23
Tack för alla svar, tunika/klänning med leggings eller jeans och tröja får det nog bli.
Av Visial
13 aug. 2009 10:44
Haha, jag känner igen det här.... Något som ofta ger en huvudbry!

Om vi åker mot sydligare breddgrader är det ju ingen idé med långbyxor, jackor, tjocka tröjor (tycker jag personligen). Kortbyxor kan vara drastiskt i 15 minus, men man kan ta tunnare långbyxor och t-shirt, samt en kofta om det blir dragigt på flyget. Jacka ser jag ingen mening med alls... :) Och tunna, luftiga, bekväma skor.
Av Charina
13 aug. 2009 10:59
Jag flög till Th. i februari i år i t-shirt o jeans. När jag kom ner till BKK så rullade jag upp byxbenen o plockade fram flipflops som jag lagt överst i resväskan. Krångligare behöver det inte vara.
Av Klara2
30 aug. 2009 18:56
Jag sticker till Thailand den 23 september. Då är det ju inte så kallt. Är det för varmt att ha jeans och en t-shirt. Kanske man rentav kan ha capribyxor. Hösten kan ju också vara lite svår, genom att veta vad man ska ha på sig. Vi kommer hem igen den 8 oktober.
Av Legusta
30 aug. 2009 23:13
İ en bıl eller taxı till flygplatsen behöver du knappast frysa aven om du har caprıbyxor och tunn tunıka.....mitt i vintern !
31 aug. 2009 06:08
Vi brukar resa ut från Kastrup och lämnar in en bag med våra vinterkläder i deras gardrobsförvaring. kostar lite men väl värt att slippa släpa på vinterkläderna som man väl behöver när man kommer hem igen.
Av Millana
3 sep. 2009 18:21
Citerat från annagreta:
Vi brukar resa ut från Kastrup och lämnar in en bag med våra vinterkläder i deras gardrobsförvaring. kostar lite men väl värt att slippa släpa på vinterkläderna som man väl behöver när man kommer hem igen.
Så himla smart!!!

När vi åkte från Malmö med tåg till Kastrup förra året i mars så tog vi jeans, t.-shirt, tunna skor o tunn jacka på oss. Jackan var lätt att packa ner i handbagaget när vi väl kom på planet. När vi skulle åka hem så la vi de lite tjockare kläderna i resväskorna för vi tänkte att då har vi dom när vi kommer fram. Vi hade ju tillräckligt i handbagaget. Men när vi kom till Kastrup så kom inte våra resväskor.....vi fick åka hem med tåg från Kastrup till Malmö i shorts, sandaler o t-shirt i 5 minusgrader. Snacka om att vi frös och att folk tittade konstigt på oss =o)
Så garderobsförvaring blir det nog nästa gång...
Av Sofieja
5 sep. 2009 09:17
Ja tack för ett jättebra tips med garderobsförvaring. Det måste jag kolla upp vad det kostar på Arlanda. Tack o tack!
5 sep. 2009 20:41
Vi åker med ryggsäck och är bort ca 2 månader. Vi åker alltid i januari och kommer hem i mars. Vi har på oss flygstrumpor och sandaler. Byxor som man tar av benen på så de blir shorts. En skjortblus med linne under. Väl framme tar vi av benen på byxorna, skjortblusen och flygstrumporna och vips är man klädd för varmare breddgrader. Byxbenen,¨skjortblusen och flygstrumporna viks ihop och läggs längst ner i ryggsäcken tills vi behöver det igen i mars. Så har vi gjort i många år nu och det fungerar bra. Det finns ju filtar på flygen om det är kallt där. Fram och tillbaks till flygplatsen i Sverige får man bita ihop och inte känna efter om det är kallt.
Av Sofieja
5 jan. 2010 08:11
Någon som vet om det finns garderobsförvaring på Arlanda?
Av Vinga
6 jan. 2010 08:32
Hej på er i kylan!

Nu är det en vecka kvar innan jag ocg min kärlek och beis åker till Krabi. Och jag har funderat på det här med kläder. Vi kommer ju ställa vår bil på långtidsparkering på arlanda, så jag tänker att våra tjocka vinterjackor och pluppisens vinteroverall kommer ligga kvar där. Så åker en av oss vuxna och hämtar bilen när vi kommer hem medans den andra är kvar inne på arlanda med bebisen. Så det känner jag fungerar. Ska man åka bil så bör man alltid ha vinterkläder där på vintern. För några år sen så var jag med i krock på E4an strax söder om arlanda.... i en bil som stod brevid oss så satt lättklädda resenärer som kommit från varmare breddgrader. De var tacksamma över att vi hade filtar i vår bil de kunde låna, för det här var i ett snöoväder och vi blev fast där vi stod i närmre tre timmar....

Men hur göra med skor och strumpor? Jag måste nog ha strumpor, för på planet drar det så kallt. Och ibland kan det väl även vara skönt i Thailand med strumpor för att skydda fötterna från mygg.

Kram på er och tack för bra tips!
9 jan. 2010 18:31
Halloj,

Tänkte lägga in ytterligare en kommentar på dena tråden :-)

När jag åkte till Israel i höstas så lämnade vi jackorna hemma...
Just då blir flyget försenat vid take off, och vi missar vårt flyg vidare till TelAviv från Wien.
Typiskt... så 10 h i Wien fick vi (det var ju kul, men man vill ju inte stanna på flygplatsen).

Fick springa runt i en tröja som ej var långärmat och det var ju inte så varmt...

Kommer nu ta jackan med mig nästa gång (om man inte skall resa runt),
för man vet ju aldrig vart planet måste mellanlanda o dylikt...
Och kombinerar jag flyget mitt i vintern och flyger från ex. Amsterdam komme rjag alltid ha jacka eller tröja som jag åtminstonde kan slänga.

Blir det ett "stop over" vill jag kunna utnyttja det till fullo :-)