Hur klä sig: vinter i sverige, flygplatsen, thailand

22 nov. 2013 01:57
Visningar: 1259
Jag har aldrig rest till värmen när det varit vinter hemma. Hur attan gör man med kläderna? Jag kan få sjuss till Arlanda, men måste ju ha på mig jeans, tröja o helst minimum min tunna korta dunjacka. Jackan kan jag dock lämna kvar i bilen till den som sjussat mig, o gå med tröja på flygplatsen o ha på flyget om det drar kallt vilket det kan göra på flyg.

Jag reser med en 40liters rygga som jag tar som handbagage(den håller måttet för handbagage) dock så kommer väskan va fullpackad, men kanske får trycka ned jeansen.

Är det bästa lösningen eller har jag missat något i tankegången?
Av Hille2
22 nov. 2013 06:58
Det enda råd jag kan ge dig är att gå igenom väskan en gång till och fråga dig om du verkligen behöver en fullpackad 40-liters väska. Oftast har man med sig alldeles för mycket grejer som man får släpa på hela resan och inte vill slänga. Själv har jag lärt mig läxan under årens lopp och bantat ner min packning från fullpackad 60-titers till halvtom 30-liters :)
Av Ewa_h
22 nov. 2013 07:41
Hej,

När vi åker vintertid har vi jeans, jumpaskor(typ) och hood tröja eller liknande. Det har fungerat för oss alla år.

trevlig resa!
22 nov. 2013 08:10
Tunna byxor som går att göra om till shorts (zip-off eller roll-up).
Ja du fryser någon minut i Sverige, men vad gör väl det?

T-shirt.

Fleece eller huvjacka som du sen stoppar i handbagaget (som inte ska vara proppfullt, rensa!)
eller knyter runt midjan.

Absolut ingen dunjacka!
Av Marilcj
22 nov. 2013 09:36
Zip-off-byxor kör vi oxå med för de har man nytta av, de gånger det har legat på -20 grader här hemma har jag tagit tunnare strumpbyxor under, hoodjacka el likn men ser till att de som hämtar har jacka med i bilen.
Just sådana Zip-byxor är perfekta, de är ju oftast i 3 olika längder och ibland kan ett par långbyxor va bra under resans gång.

Har du tänkt på vikten på din ryggsäck eftersom du ska ta den som handbagage, de flesta Asienflyg har en begränsning där oxå på 8 kg, inte bara måtten alltså.
23 nov. 2013 12:10
Jeans och huvtröja/kofta kan man ha mycket nytta av på resan. Det är ofta kallt på flygen. För att inte tala om nattbussar/natttåg med aircon. Skönt att kunna klä på sig och slippa frysa i de lägena!
23 nov. 2013 15:41
Tack för inputs! Det blir jeans o fleece. Hittar jag prisvädra avdragsbara brallor köper jag det istället för jeansen.

Jag har en 40-liters för att kunna vara "säker" o samtidigt kunna ha den som handbagage. Jag kommer också ta med flytväst som är av en slimmad variant, men den är ändå relativt stor om man ser till ryggsäckens storlek. Jag kommer inte tumma på säkerheten när jag åker mindre båtar i Asien, jag väger nästan 100kg o simmar ganska dåligt(blir trött snabbt) o kan inte förlita mig på att hitta en för mig passande o fungerande väst på en båt om det händer något. Så visst kommer jag banta mitt bagage så hårt det går! ...därav denna tråd.

Jag kommer tvätta upp underkläder o tshirts under resan, om jag inte slänger o köper nytt. Ifall jag tvättar, torkar det i fuktiga asien? Minns när jag var i Hongkong o tvättade, inte lätt att få det torrt.
Av Hille2
23 nov. 2013 16:37
Bor du nära havet kommer det att torka, där fläktar det alltid. Brukar också bli torrt i rum med enbart fläkt. med AC kan det vara lite sämre.
Av Ewa_h
26 nov. 2013 07:38
lämna in din tvätt till någon som tvättar, torkar och ev. stryker oxå... kostar nästan ingenting =)
26 nov. 2013 10:29
Tryck in vintergrejorna i ett förvaringsskåp på ARN.
Av Bibby
26 nov. 2013 11:09
Lite OT kanske men vill ändå visa hur en del andra löser det problemet:

For passengers flying to warm climate countries, Asiana Airlines will offer 'Coat Keeping Service' at ICN from December to February. Asiana Club members taking Asiana flights and First/Business class passengers can apply for this service at 'Clean-up Air(on Floor B1 of ICN)' and check their coat for free for 5 days.

http://flyasiana.com/CW/ko/common/pageContent.do?pageId=PC_0172
26 nov. 2013 15:35
Glöm inte att ditt handbagage inte för väga hur mycket som helst. Vet inte vilket bolag du reser med, vissa väger väskorna, andra inte. Vissa tillåter 10 kg, andra 7. Men du har kanske redan kollat upp det?
26 nov. 2013 16:23
Citerat från Marie78:
Glöm inte att ditt handbagage inte för väga hur mycket som helst. Vet inte vilket bolag du reser med, vissa väger väskorna, andra inte. Vissa tillåter 10 kg, andra 7. Men du har kanske redan kollat upp det?
Tack jo jag vet det finns begränsningar, men jag kommer klara mig fint på det lilla jag skall ha med. :)
26 nov. 2013 16:23
Citerat från Robbowan:
Tryck in vintergrejorna i ett förvaringsskåp på ARN.
Bra tips! Dock så löser det sig då jag har sjuss o hämtning från arlanda :) ..som även får behålla min vinterjacka.