Den perfekta paradissemestern?

21 aug. 2018 13:20
Visningar: 216
Hej!

Jag letar efter ett ställe som är billigt och inte så "turistigt" men ändå med bekvämligheter som transport, barer, restauranger etc. Vart som helst i världen sålänge det är varmt och med vita palmstränder. Behöver era bästa tips på destinationer!

Kram
21 aug. 2018 14:24
Egentligen så finns det nog knappt inga paradisstränder med barer och restauranger som INTE är turistiga. Det går liksom inte ihop :) Finns det vacker strand och bekvämligheter så finns det turister. Men jag säger Thailand, till de lite mindre öarna och inte tex Phuket då. Jag har gjort två resor genom Thailand på olika kuster, och det ÄR faktiskt fantastiskt vackert på många öar. Som vykort! Men turister ;)
21 aug. 2018 14:42
Några speciella stränder du kan rekommendera? :)
21 aug. 2018 16:18
Åh Thailand är ju så stort, när hade du tänkt att åka? Jag tycker att det bästa med Thailand är att besöka några olika ställen :) Det är så billigt att åka runt! Sist så tog vi en taxi från Bangkok till ön Koh Samet, det tog tre timmar och kostade 350 kronor för oss alla tre! På Koh Samet var på på Ao Vongdeuan Beach, den var supermysig med små restauranger på stranden och ljuslyktor i träden :) Sedan åkte vi vidare till två andra öar på samma kust, Koh Chang och Koh Kood. Koh Koods stränder var fantastiska!!

En annan resa började vi på Koh Lanta och åkte vidare därifrån. I den regionen finns massor med vackra öar att åka vidare till! Long Beach var härlig på Koh Lanta, och det är bara att gå in till en reseshop och köpa biljetter. Det kostar "typ inget", nån hundring kanske.
Av Erik777
24 aug. 2018 15:41
Brukar alltid slå ett slag för Thungwualen utanför Chumpon när sånt här kommer upp. Det finns _några_ hotell, det finns _några_ barer, men inte många. Och det finns ännu mer strand. Mycket folk är det bara på helgerna när thailändarna åker dit över dagen. Lätt att ta sig dit är det också. Tåg, buss eller flyg till Chumpon. Sen tar ni taxi till Thungwualen. Väl där lär ni hur songtheawen (buss) funkar för att göra fler resor in till Chumpon.
24 aug. 2018 21:08
Är det billigt och lätt att ta sig till ett ställe så finns det garanterat inga paradisstränder kvar i närheten. Men reser du några extra timmar från flygplatsen vart du än hamnar så kommer det finnas gott om spännande och vackra ställen:)
Vill du ha inspiration om backpacking så läs The Beach eller Hippiespåret.
24 aug. 2018 23:10
Tofo, Mozambique.
Inte sönderturistat, men fina stränder, palmer, hyddor (Fatimas Backpacker), Best of Bob Marley på repeat.
25 aug. 2018 08:24
Karibien är ett paradis hela övärlden. Bara att välja och vraka bland öarna. Vill du undvika allt för mycket turism så titta på franska Västindien typ Sant Barth Lucia Thomas....
25 aug. 2018 10:14
Citerat från Ixploretheworldcom:
Tofo, Mozambique.
Inte sönderturistat, men fina stränder, palmer, hyddor (Fatimas Backpacker), Best of Bob Marley på repeat.
Tofo såg spännande ut, vilken tid på året är det lämpligt att besöka?
25 aug. 2018 11:54
Jag var tydligen där i mitten av maj. Var tvungen att kolla med numera nerlagda 4x4expedition.se's blogg. :)
http://www.4x4expedition.se/blogg/12-maj-mozambique/
http://www.4x4expedition.se/blogg/13-14-majmozambique/

Vi bodde på Fatima Backpackers, de har även en "filial" i Maputo som var väldigt trevlig att besöka.
Här är min egen blogg, finns lite bra länkar där också.
http://www.ixploretheworld.com/archives/286

Länken till Fatimas verkar vara trasig, men denna fungerar: https://www.mozambiquebackpackers.com/