Dagsutflykt Aqaba

Av Mosan
30 nov. 2014 18:24
Visningar: 334
Nyss hemkommen från Aqaba och vill passa på att rekommendera taxichauffören vi anlitade. Jag hittade rekommendationer om honom här på reseguiden (tack för det!) och kontaktade honom innan vi åkte. Han heter Mohammad Al-Nawasra.

Han ringde upp oss när vi hade anlänt till hotellet och vi bestämde oss för att träffas och lära känna varann lite. Vi tog en öl på Rovers Inn och efter det körde han runt oss i Aqaba och visade olika ställen, kvällen avslutades med att Mohammad bjöd oss på shisha & juice på ett lokalt hak.

Vi bestämde oss för att åka till både Petra och Wadi Rum på samma dag, för det ville Mohammad ha 170 JD för oss båda. Vi åkte en måndag och startade kl. 8 från Intercontinental där vi bodde. På vägen till Petra stannade Mohammad på olika ställen så att vi fick gå ut och fotografera. I Petra gick vi omkring några timmar och när kände oss klara så ringde vi upp Mohammad och han kom direkt och hämtade oss. Han bjöd på en underbar lunchbuffé på en restaurang i Petra som hette Magic, himmelskt god jordansk mat och vilken utsikt!!

Efter lunchen begav vi oss mot Wadi rum och Mohammad hade köpt varsin Petraöl åt oss, såå gulligt, som vi avnjöt i baksätet tillsammans med den fantastiska utsikten.

I Wadi rum väntade Mohammads kompis på oss med sin jeep och vi körde runt till olika platser och stannade och fotograferade medans Mohammad berättade om de olika platserna. Dagen avslutades med te i solnedgången och sedan körde Mohammad oss tillbaka till hotellet.

En oförglömlig dag, hade inte velat missa vare sig Petra eller Wadi rum!

Jag rekommenderar verkligen att ni bokar en taxichaufför på förhand innan ni åker, och väljer ni Mohammad lär ni garanterat inte bli besvikna! :)

Hans kontaktuppgifter är (Logga in för att se e-postadress) och tel.nr 00962776421464 eller 00962795761196.

Hälsn. Malin