Utflykt till Petra

21 okt. 2012 19:31
Visningar: 1481
Hej,

vi tänkte ta en kryssning i röda havet och då är ett av stoppen i Aqaba, Jordanien. Frågan är om det är någon som har gjort en utflykt till Petra i kombination med något annat? Eftersom jag har svårt att gå jättelångt tror jag att det kommer att bli en kortare tur i Petra, kanske bara fram till al-Khaznah och tillbaka. Vill höra om det är någon annan som har gjort så eller liknande?

Om man inte går runt hela området så finns det möjlighet att se annat på vägen, finns det någon här som har några förslag? Vi är i Aqaba över dagen till solnedgången. Tacksam för svar!
23 okt. 2012 20:03
Hej
Jag har gjort samma resa för några år sedan, det är två kilometer att gå innan du kommer fram till
al-khaznah och det är mycket att se utöver den, men hjälp finnes i form av olika transportmedel allt
från kärror till åsnor. Och vad som än händer missa inte Petra.
23 okt. 2012 22:46
Hej Vittjarn,

tack så mycket för ditt svar! Jag har förstått att det är en bra bit bara att nå fram till al-Khaznah, det är därför som jag undrar om jag nu inte orkar gå så långt, är det ändå värt att gå dit och tillbaka?

Det där med andra transportmedel har jag blivit väldigt skeptisk till efter att ha läst mycket på nätet om hur djuren verkar behandlas på plats i Petra. Det gör att jag absolut inte vill använda mig av annat än mina egna ben men då är det lite begränsat :)

Finns det fler här som har varit o Petra och kanske kombinerat med annat utflyktsmål?
Av Hkn
23 okt. 2012 23:34
Hejsan,

skrev en del om Petra och Jordanien i de här trådarna. De allra flesta uppgifterna bör gälla idag.

http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/jordanien-6660

http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/svenskt-korkort-i-jordanien-10164

När det gäller promenaden i Petra, så är det inga problem – du kan boka en vagn dragen av en mulåsna vid entrén. Eller rida på kamel. Har dock ingen aning om prisbilden, ej heller kan jag voucha för kvaliteten på transporten.

Stannar ni längre än ett dygn i Aqaba, så tycker jag att Wadi Rum är helt omistligt (ligger inte långt därifrån). Det kan vara en av jorden vackraste platser, speciellt vid soluppgång och solnedgång.

Ali the best,

:: hkn ::
Av Annl
24 okt. 2012 05:21
Låter väldigt spännande med Petra - vi har själva länge talat om att vi skulle vilja besöka Jordanien och Petra.

Dock kan man väl undra om det sett ur ett säkerhetsperspektiv är rätt tid att åka dit nu - läste i morgontidningen i går att man gripit ett dussin gubbar knutna till Al Qiada som tänkt och planerat att utföra attentat i Jordanien och att målet var att ha ihjäl så mycket människor som möjligt och att orsaka så stor materiell förstörelse som möjligt. Och det var bl.a. utländska medborgare som de hade i sikte.
24 okt. 2012 20:38
Hej igen
Fördelen är att i gången som leder till al-khaznah är det mjukt och fint att gå dessutom är det skugga
och man glömmer om man har ont för ziggen som gången kallas är underbart vacker och när du ser
al-khaznah så kommer du häpna över något så fantastikt som byggnad faktiskt är, den enda
jämförelsen jag kan komma på är när man kommer in i Maccu Pichu.
1 nov. 2012 12:32
Hej Therese,

Själv gjorde vi den resan och helt fantastisk, vi kombinerade det med övernattning i Wadi Rum, genom en vän kontakt med en arrangör som ordnade allt för oss, kom till hotellet i Aqaba precis på utsatt klockslag i fräsch bil, pratade mycket bra engelska, och var kunnig, vid Petra så promenerade han med oss, förklarade saker, såg till att vi fick vila, stanna och dricka, när man väl var framme så helt otroligt, efter det fantastisk upplevelse i Wadi Rum, mycket fint arrangemang med övernattning och middag. Allt ordnade vi med Ziad Al Doori. Kontakta mig om du är intresserad så får du email adress. Givetvis kördes vi tillbaka till Aqaba :-) och inga diskussioner om priser osv. Själv reser jag tillbaka till underbara Jordanien på måndag. Hälsningar Marie