Utlfykter från Aqaba med taxi

3 apr. 2011 12:37
Visningar: 1027
I Jordanien finns mycket att se! I Aqaba ligger flera av de stora sevärdheterna inom räckhåll för dagsutflykter. Resebolagen ordnar bussutflykter, men vi skulle varmt rekommendera att istället anlita en lokal taxi. Det är billigare, och du har möjlighet att se allting i egen takt och på dina egna villkor. Dessutom är det roligare och vi är övertygade om att upplevelsen blir större!

Vi åkte på flera dagsutflykter med Mohammad Al-Qaissi som chaufför – och, som det visade sig, guide. Mohammad berättade och visade massor, tipsade om sådant som resebolagens turer inte inkluderade och kunde svara på våra frågor. Vi fick resa på ett tryggt och säkert sätt – och de ibland långa sträckorna förgylldes av många skratt. Även på plats i Aqaba var Mohammad serviceintriktad och full av gästfrihet, och gav oss några lokala upplevelser vi annars hade missat.

Inför resan hade vi läst en del om hur kvinnor utan man i sällskap inte alltid blir så väl bemötta. Vad gäller Mohammad, som vi tillbringade många timmar med i en bil, blev vi hela tiden professionellt och respektfullt bemötta, och vi umgicks på ett mycket avspänt sätt.

Ni kommer inte att ha problem att hitta taxichaufför i Aqaba, men ett säkert kort är Mohammad. Ni kan kontakta honom på mail: (Logga in för att se e-postadress) eller tfn: 00 962 777 441 900

/Linda och Maria
Av Babilla
21 okt. 2011 14:26
Hej!

En fråga, då det på flera ställen här rekommenderas att man åker med privat chaufför istället för på bolagens bussresor: vad kostar det?

Apollo tar 1199:- per person för Peta-utflykten, då ingår lunch. Från Aqaba.

Vad kostar det istället med chaufför? Två personer?

Mvh
Camilla
22 okt. 2011 20:37
Hej! Vi betalade ca 700 kr för 2 personer (eller egentligen för en hel taxi). Åkte ca 6 på morgonen och kom hem vid 22. Lunch ingick inte, men det är ju inte så dyrt att köpa själv. Skönt oxå att själv kunna bestämma hur länge man ville vara där, taxin väntade tills vi var klara. Ha en bra resa!
23 okt. 2011 08:55
PS. Och i 700 kr ingick alltså INTE inträdet till Petra, som i mars låg på ca 500 kr per person.
Av Anvi01
27 dec. 2011 17:54
Hej!
Jag skall snart åka med mina tre barn (4, 6, 8 år) men utan min man, till Jordanien och undrar om man vågar anlita en lokal taxi för ett besök till döda havet och/eller Petra?
Tacksam för svar!
Anna