Bröllopsresa

Av Linni
1 sep. 2010 09:06
Visningar: 224
Hej!

Vi ska nu börja planera bröllopsresa. Vårt mål är att vara borta i 4 veckor och har du något tips på vart vi kan åka så får du mer än gärna skriva och berätta, alla tips tas tacksamt emot. En fördel är dock om du varit där själv så vi kan fråga dig om mer detaljer sedan.
Vi vet att vi vill ha sol, värme, lugn, romantik, shopping, upplevelse........och så lite ormar och spindlar som möjligt ;-)

//Linni
Av Jh
1 sep. 2010 20:41
Tobago!
En fantastisk ö i karibien som har helt underbara stränder och ett lugn utan dess like! Ormar och spindlar finns det nästan inte alls och de som finns är inte giftiga och väldigt osynliga! Om ni dyker så finns det fina rev att utforska, vattenfall att bada i, kakaoodlingar att besöka, trevliga restauranger ön runt mm.mm, kanske inte så mycket att shoppa... Å andra sidan kan 4 veckor bli lite väl långsamt men då är det enkelt att ta planet över till trinidad, där det är en helt annan stämning och tempo. Där finns allt du saknar på tobago, positivt och negativt. Betydligt mer västerländskt... Det är också enkelt att ta sig till bla. Grenada och flera andra öar runt omkring. Jag vet att det finns flerdagars segelutflykter man kan boka!
Flyg billigast med condor och boka hotell separat så sparar ni massor i resekassan!
Av Linni
2 sep. 2010 08:38
Jh: Tack för tipset :-) Låter ju helt underbart! Tar dock gärna emot fler tips så vi kan välja o vraka;-)
4 sep. 2010 10:02
Hei

Det spørs litt når dere skal dra. Sør-Afrika har mye å by på men da er det ikke så koselig å dra på vår sommer ettersom det er vinter der. Men hvis dere drar om høsten eller våren så er det ikke noe problem. Her kan dere dra på safari, besøke nydelige Cape Town, kjøre langs sør-kysten der en finner små byer og vakre strender osv. Jeg har lagt ut reisebrev fra en safari som vi var på her http://gardkarlsen.com/djuma_vuyatela_safari.htm og her er et reisebrev fra Cape Town http://gardkarlsen.com/Cape_Town_trip_report.htm

Ellers er Asia også spennende: dere kan jo ta en liten rundreise for å se Angkor Wat i Kambodsja, storby besøk i Bangkok og Kuala Lumpur og så nyte strandlivet på noen av øyene i sør Thailand eller Malaysia. Jeg har lagt ut flere reisebrev på hjemmesiden min fra området.

Håper dette gir dere noen gode ideer. Lykke til med planleggingen - ta kontakt hvis du har spørsmål.

Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder