Tips på upplägg på bröllopsresa till Tanzania, 10 dagar

25 aug. 2018 17:11
Visningar: 249
Hej! Jag och min nyblivna fru planerar vår bröllopsresa till Tanzania i höst. Vi har cirka 10 dagar att disponera, vilket inte är så mycket vad jag förstått det som.

Därför undrar jag om ni har några förslag på upplägg på resan, vad man bör se och vad man bör undvika osv. Vi vill självklart åka på någon safari, samt att vi är sugna på att även få bada lite. Vi funderar på att dela upp semestern i två delar, varav ena delen (typ fem dagar) läggs i Zanzibar. Men vi vet inte vad som är mest tidseffektivt, då Zanzibar ligger en bit ifrån safari-stråken...

Tacksam för tips och förslag, stora som små!
25 aug. 2018 18:45
Om ni spenderar 5 dagar med safari så är ni troligtvis i norra Tanzania, Arusha-området typ. Eller utgår i alla fall därifrån.
Det går rätt fort att flyga ifrån Arusha till Zanzibar, så det är inget större problem. Det är att åka bil/buss som tar tid.

10 dagar är väl lite kort, 2 veckor hade varit bättre, då blir det inte så stressigt, men jag antar att ni har en god anledning till att ni bara har cirka 10 dagar. Då får man göra det bästa utav det.
Är "res-dagarna" inräknade i dessa dagar eller är de utöver? (flyg från Sverige till Tanzania och sedan tillbaka igen)
26 aug. 2018 22:37
Vi valde afrikaresor.se. Vi gillar deras upplägg. Då får vi både Safari och sol och bad på Zanzibar.
3 mars 2019 09:26
Hej!

Vi reste till Tanzania och Zanzibar september 2018. Vi bokade safari med en lokal resebyrå från Arusha som jag verkligen kan rekommendera. Han ordnade de bästa 7 dagarna i mitt och min mans liv som vi någonsin har upplevt.

Han är relativ nyöppnad och har jobbat som guide i 7 år men två år tillbaka har han startat eget. I och med att han är relativ ny egen företagare så har han mycket rimliga priser. Han är själv en Massai och besitter all information som man behöver i en guide.

Företaget heter Brown Parrot Safaris och ni hittat honom på Facebook men han är enklast att komma i kontakt med via whatsapp. Hans nummer är +255755652097.

Vi kom även i kontakt med en byrå i Zanzibar som ordnade alla utflykter och transfer till och från flygplatsen. Han heter Asaed och ni når även honom på whats app på nummer 00255655846082.

Hoppas informationen kommer till nytta vid planeringen av resan.