Boende bl a Key West

Av Lho
10 dec. 2014 11:39
Visningar: 432
Hej, Vi är en familj på 2 vuxna + 2 barn som ska åka till Florida bl a Key West.

Är det någon som kan rekommendera boende på Key West och hur många dagar ska man vara där.

En fråga till: är det bättre att boka boende i Maimi eller Fr.L. och hur många dagar i så fall.

OBS!
Tänkte stanna i Florida 3 veckor, förra gången när vi var där var vi bara i Orlando i 2 veckor, nu vill vi åka lite runt och se annat istället.

Jag tar emot gärna flera förslag vart man kan åka, se o bo.
10 dec. 2014 12:07
När tänker ni åka, det har stor betydelse för var man kan rekommendera att tillbringa tiden.

Key West som är åretruntresmål tycker jag man ska ge minst två nätter men gärna tre. fyra om man vill lära känna ön lite mer ingående eller vill lägga lite tid på aktiviteter som snorkling, fiske o.s.v.

Vill inte rekommendera något specifikt boende då det var ett par år sen vi var där men vill man bo centralt med gångavstånd men ändå inte allt för livligt runtom så ska man leta långt sydväst ut och undvika området med mest barer runt Duval streets nordvästra del. Ibland kan man hitta billiga rum på hotellen nära brofästet, helt okej men man har då inte gångavstånd till den centrala delen.

Själv gillar jag Miami Beach (som inte är Miami om man ska vara petig) bättre än Ft. Lauderdale, egentligen bättre på alla sätt, mer att göra, mer av allt, bättre strand o.s.v.

Åker ni på sommaren finns massor av platser på både väst och ostkusten som är fina på vintern är det mer begränsat om man vill ha varma bad. Orterna norrut är ganska döda och igenbommade på vinterhalvåret.
Av Lho
10 dec. 2014 12:29
Hej, tack för svaret. Vi tänker åka dit v.8,9,10 (feb-mars).
10 dec. 2014 12:39
Citerat från Lho:
Hej, tack för svaret. Vi tänker åka dit v.8,9,10 (feb-mars).
Vill ni då ha varma bad så skulle jag inte rekommendera er annat än sydligaste delen av Florida om ni inte vill hålla er till poolen. In i April kryper temperaturerna upp mot det behagliga i hela Florida men innan dess är det lite väl svalt för mig på västkusten och om man kommer en bit norrut på ostkusten. Du kan se ungefärliga vattentemperaturer över året på olika ställen här http://www.floridasidan.se/Vader.php alla bryr sig inte om bad men gör man det kan det vara värt att reflektera över.
10 dec. 2014 12:58
Hej

Jag rekommenderar detta mysiga lilla ställe:
http://www.avalonbnb.com/

2-3 nätter tycker jag att man bör ta i alla fall för att göra Key West rättvisa.

Bättre med Maimi eller Fr.L än vadå? Än Key West?
Nej säger jag i så fall.
Key West är för mig ett fantastiskt mysigt ställe som man inte får missa, F.L. helt ocharmigt enligt mig....

Kolla gärna in bilder och reseberättelse från min Florida-resa här:
http://www.4000mil.se/?p=599

(där finns alla mina tips)
11 dec. 2014 16:44
Fast det står ju att Miami är bättre än Ft L och den är ju svår att opponera emot. Ft L har i mitt tycke inget att erbjuda som inte finns överallt i Florida, bortsett från Sawgrass men det ändå 30-40 min bort.

Miami, Key West och Orlando under denna del av året. Bästkusten och Orlando under sommaren!
13 dec. 2014 12:25
Key West tycker jag man behöver minst 2 nätter i. När det gäller boende så håller jag med om det som skrivits tidigare i tråden. Försök undvik de värsta partyhålen på Duval St de hotell som ligger precis vid brofästet/infarten på ön Key West (de ligger väldigt långt bort från det "riktiga" Key West)

För mer tips på restauranger, boende, bilder och saker att göra så kan ni läsa lite mer här: http://runtklotet.com/2011/04/20/key-west-en-smak-av-paradiset/
Av Hkn
13 dec. 2014 13:22
Kan bara lyfta på hatten för Runtklotets restaurangrekommendationer i Key West.
Vi dryftade den frågan här: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/hotell-key-west-30847

Var i Miami och Key West för en dryg månad sedan. När det gäller boende på den senare destinationen:

SANTA MARIA SUITES.
- ligger inte smack in the middle of the hustle and bustle. Säkerhetsavstånd från irländska trubadurer. Bra standard. Mycket hjälpsam personal. Bra pris, med tanke på att det blev en svit med flera sovrum. Nackdel? Hotellet har ingen egen restaurang. Kolla här:
http://www.guidebook.se/archives/5144

- - - -

När det gäller mat i Key West:

BLACKFIN BISTRO.
- ser inte mycket ut för världen från gatan. Insidan är dock betydligt trevligare. Köket levererar utmärkt. Servisen är uppmärksam, trevlig och har dessutom koll på kombinationen mat/vin (ingen självklarhet i KW). Av andra (både nya och äldre) recensioner att döma, har man höga ambitioner och en hög lägsta-nivå.
http://www.guidebook.se/archives/5226

- - - -

Så. Tillbringade bara en natt i Key West, så det blev ingen restaurang-browsing...

- Hemingway House bjöd på mitt livs hittills tråkigaste guide (vid alla tidigare besök har turen genom huset varit svårt underhållande).

- Mallory Square var lika galet som vanligt runt solnedgången. Will Soto (lindansare och jonglör) hade bytt ut sina noppiga träningsoverallsbyxor men var lika, eh... slagfärdig som vanligt. En institution. Gå dit. Bli underhållen. Och glöm för allt matfett i Vimmerby inte att ge ett bidrag till honom efter showen.
Bild från jag-vet-inte-var på Will: http://media.cmgdigital.com/shared/img/photos/2014/01/10/ae/1b/KeyWestSunset2-tightrope.jpg

- Då jag var på plats, var det dessutom ett s k ”Meeting of the Minds” där Parrot Heads – alltså fans av Jimmy Buffet – åkte omkring i golfbilar, drack alkohol ur souvenirmuggar medan de körde och var allmänt många (inte otrevliga – bara många och högljudda). Demografin är: Män och kvinnor från 48-78 år i väldigt skrikiga skjortor).
- Så kolla vad som sker i Key West de dagar ni tänkt vara där. Festivaler och annat påverkar upplevelsen då stan/ön är liten. Den lokala handelskammaren är en bra källa: http://web.keywestchamber.org/events

Mina 5 cents och en halv bensinnota,

:: hkn ::
Av Lho
16 dec. 2014 08:45
Tack snälla ni för fina tips!