Stöd Ukraina

Lovis blogg

Tisdag 10 November 2009 - Rom

Vår (vår-)resa till Rom

Under påsken var vi där, i fem underbara dagar.
Ryanair från Skavsta fungerade utmärkt denna gång oxo (även om jag tycker de blir alltmer kinkiga med olika saker; incheckning, vikt, kostnader hit och dit etc.)

Hur som helst, vi landade i vårvarmt väder och tog flygbussen in till stan .
Hotell hade vi hittat /bokat via websidan - http://www.venere.com/
- en jättebra länk som jag rekommenderar varmt.

När vi pejalt in vårt hotell, vi styrde stegen ditåt (med ryggsäckarna på ryggen - "travel light" är vår melodi).

I närheten av Porto Pi hittade vi fram till Hotel VERSAILLES, efter en promenad på 15-20 minuter. Hotellet ligger i en "vanlig" fastighet, med kontor och bostäder i. Området är lugnt med flera bra restauranger och caféer i närheten, där italienarna är betydligt fler än turisterna... Frukost fanns inte att få på hotellet, så vi gjorde som italienarna - hängde på ett café i kvarteret över en espresso och en croissant - det gälelr att ta seden dit man kommer ;-)

Hotell Versailles var helt nyrenoverat när vi kom dit, och hade just nyöppnat! Vi var garanterat de första som bodde i just vårt rum, som inte ens hade något nummer på dörren de första dagarna - alla glödlampor hade heller inte kommit på plats (något som den charmerande äldre herren/hotellägaren dock fixade på stubben). Rent och fräscht överallt.

Hemifrån hade vi, efter tips från en kollega på jobbet, förbokat en visning av Vatikanen, via Tickitaly: http://www.tickitaly.com/index.php
Det fungerade utmärkt och vi fick en fantastisk guidning genom de sagolika salarna och rummen, av en initierad ung student. Gruppen var liten - bara 8-10 pers, och vi fick därmed en riktig VIP-tur!

Dagarna tillbringade vi mestadels promenerande... i varje kvarter finns ju hur mycket spännande historia som helst - förutom de klassiska platserna Colosseum, Spanska trappan, Fontana di Trevi, Pantheon, Forum Romanum.....det e' mycket!

En stadsdel som vi tillbringade en hel del tid i var Trastevere. De gamla, trånga gränderna var verkligen romantiska att promenera i, hand i hand, både på dan och på kvällen. Restauranger och barer ligger tätt här! Lady & Lufsen stämning överallt!!!

Att åka med stadsbussarna runt i stan var både enkelt, billigt och roligt (faktiskt roligare än den sightseeing-buss som vi provade en dag).
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Två spännande veckor...
14 år sedan
Vår (vår-)resa till Rom
14 år sedan
Alla vägar bär till...
15 år sedan
Mot hemligt mål....
15 år sedan
Mot hemligt mål!!!
15 år sedan