Stöd Ukraina

Hbms blogg

Söndag 5 Augusti 2007

Ingen sikt på Mabul

Andra dagens dykningar skulle ske på Mabul, vi vinkade avundsjukt hej då till båten som skulle till Sipadan medan vi skulle få nöja oss med "muckdiving" på Mabul. Halvvägs till Mabul fick båtföraren stanna båten för att de som hade satt sig på fördäck skulle kunna klättra in innan de ramlade av båten pga de höga vågorna.
Efter en stunds hoppande bland vågorna kom vi fram till Mabul och gjorde oss redo att hoppa i vid det konstgjorda revet.

Sikten var maximalt tre meter och det var ju måttligt kul att dyka i den sörjan. Det var ju sämre än dykningen hemma i Gullmarsfjorden efter allt regnande i sommar. Båten till Sipadan kom in till piren, de hade varit tvungna att vända pga av de höga vågorna ute till havs och besvikelsen var påtaglig bland de ombordvarande, trist men så är det ibland. Vi råkade ju också ut för vädrets makter på Roach Reef så vi vet ju precis hur det kan vara.

Andra dyket gjorde vi ute på SeaVentures plattform och där var sikten tack och lov bättre så dyket blev riktigt bra med en bläckfisk som höjdpunkt.

Efter detta var det dags för lunch som var samma som igår, vilket iofs inte gjorde något eftersom det smakade bra. Sen tog vi en liten promenad på stranden och tittade på bostäderna för lokalbefolkningen. Vi diskuterade lite om huruvida de är lyckliga människor eller inte. Vi kom fram till att de säkert är minst lika lyckliga som vi trots att de saknar alla materiella tillgångar som vi betraktar som mer eller mindre livsnödvändiga.

Efter lunch vidtog dyk nummer tre som toppades av en gigantisk barrakuda på närmare två meter och en sköldpadda som jag fick några fina bilder på.

Som tur va hade sjön lagt sig på hemvägen så den blev riktigt behaglig. Efter sköljning av utrustning somnade vi båda på hotellet i nästan en timme - skönt. Sen var det dags för en bit mat som denna dag intogs på en lokal restaurang. Det är inte ofta man smaskar i sig en god och närande middag för 17 kronor inkl en öl till maten.

Imorgon skall vi återigen dyka på Sibuan, vilket vi valde istf Mabul. Vi hoppades att sikten skulle vara bättre på Sibuan vilket den var igår. Dessutom finns det ju mandarinfisk på Sibuan och de ka man ju ligga en timme och fota bara för att de är så kollosalt vackra. Vi får väl se hur det blir med den saken. Sen skulle man ju gärna vilja ha ett bra och skarpt kort på en pygmésjöhäst men de är ju så förbannat små så det är svårt att få dem bra. Man vill ju inte gärna sabba något heller bara för att få ett bra foto.

Sen i övermorgon skall vi få dyka på Sipadan, jag börjar bli nervös. Tänk om det är skitväder och vi ine kommer dit. Sen är det ju försent efter som vi skall åka påföljande morgon till regnskogsutfärden på Kinabatangfloden.

Nåväl vi får hoppas på det bästa, ny rapport kommer imorgon.

Gillar idag:
Sol,
Tiger öl,

Ogillar idag:
Dålig sikt,
Huvudvärk.

//Henrik
Dela med andra:    

Kommentarer
Reseglad säger:
Hej!
Mycke innteresant läsning,hoppast huvudvärken har gott över.
M.v.h.Reseglad
Postat 2007-08-05 18:09  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

BKK igen
15 år sedan
Äntligen på väg igen!
15 år sedan
Utlovade bilder
16 år sedan
Summering av resan till Borneo
16 år sedan
Tillbaka i civilisationen
16 år sedan