Stöd Ukraina

Niomas blogg

Söndag 9 Mars 2008

Indien - Kerela

Nu är det dax för nästa långresa Kerela sydindien.

Den här delstaten är liten, ytan är stor som Småland men invånarna är betydligt fler; 33 miljoner. Det gör Kerala till ett av världens mest tätbefolkade områden!
Landskapet är otroligt vackert och domineras av Ris- och Kaffeodlingar, Mango- och Cashewnötsträd och Kokospalmer. Omgivningarna är lummiga och det råder ett behagligt lugn.
I Kochi finns det en liten grupp ättlingar till judiska bosättare som flydde från Palestina för ungefär 2000 år sedan och kristendomen har funnits där lika länge som i Europa.
60% är Hinduer. Kristna och Muslimer utgör vardera 20%. Delstaten har landets lägsta barndödlighet men också landets högsta arbetslöshet, ungefär 30%. Läskunnigheten är landets högsta; 90% då genomsnittet ligger på 35%. Kerala är också den enda delstaten med fler kvinnor än män och medellivslängden är 72 år. Således en mycket speciell delstat!
Informationen är tagen från http://www.indien.nu

Tidigt imorgon flyger vi med Solresor till Trivandum. Första hotell natten är ospeciferat i Kovalam. Därefter blir det tåg till Varkala.Stannar några dagar där. Vidare med tåg till Kottayam, taxi till Vanilla County som ägs av Mr Baby Matew med familj. Efter den resan blir det Kochi eller Alleppey/Nioma
Dela med andra:    

Kommentarer
Joakimn säger:
Du har en fin tid framför dig, ta lite bilder o bjud in oss andra på din resa när du kommer hem/Kim-san,joakimn
Ps. var i Indien 7 månader -89 varav en månad i detta område.
Kovalam kanon surfing/missa inte Backwatertrippen/vackert
Postat 2008-03-10 07:09  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Vietnam/Thailand 2014
10 år sedan
Calangute
14 år sedan
Palolem
14 år sedan
Palolem, Goa
14 år sedan
Mumbai och Goa
14 år sedan