Stöd Ukraina

Waistboys blogg

Måndag 11 Augusti 2008 - Mumbai
Resealbum: Indien

Hemfard

Det blev en gobbig resa fran Goa, trots att vi visar upp vara biljetter pa stationen och vantar pa taget 1.5h sa ar det ingen som meddelar att vara biljetter till Bombay ar ogiltiga. Det visar sig forst nar vi kommer pa taget, visst ar det en liten station vi aker fran men om biljetten fungerar eller inte borde man kunna upplysa pa stationen tycker man.

For att ta det hela fran borjan, vi kopte bra biljetter med AC, tacken och lakan och fordragna gardiner for 160 kr st. over internet. Dock visar det sig att vi endast star pa vantelistan och da blir biljetterna ogiltiga och beloppet betalas tillbaka till kredtkortet. Sa konduktoen tvingar oss hoppa av taget och kopa nya biljetter, problemet nu ar att vi har bara 10 minuter pa oss och knappt nagra pengar kontant, kreditkort tas inte.

Eftersom tag i Indien ar 3 ganger sa langa som i sverige blir det att springa, kopa biljetter for de pengar vi har och sedan springa tillbaka till taget. Billiga biljetter blev det 20 kr st for en stracka pa 80 mil men det innebar att vi fick sittsova genom natten (12 timmars resa), det var jobbigt men det gick.

Sista dagen tankte vi gora lite sightseeing for att se de fattiga och rika i staden. Da insag vi att alla indier inte talar engelska och alla taxichauffore gor inte sightseeing. Taxin vi tog akte snabbt igenom omradet med fattiga och sedan visar han ett annat fattigt omrade och forstar inte vad vi menar med rika. Vi overger honom och ger honom halften av vad vi kommit overens om eftersom ha kort ungefar halva strackan. Da iner vi att det inte ar nagon ide att fa se var maffian, skadespelarna och bankirerna bor utan bestammer oss for att testa lokaltaget tillbaka till hotellet.

Lokaltrafik i Indien kostar sallan over 1 kr men att komma pa tagen i Bombay ar inte enkelt. Vi vantar ut 3 tag innan vi tycker det ar tllrackligt glest for att vi ska vaga aka. Detta ar en sondag. Att aka dessa tag i rusningstrafik ar inte sakert,da oppningarna ar utan dorrar, i dessa oppningar hanger man (kvinnor har sarskild vagn) pa utsidan av taget. Dagligen faller folk fran taget till och fran arbetet i denna stad och dor.

Slutligen pa vag till hotellet hamnar vi pa fel rikshaw (tuk-tuk), han kor pa taxameter men han kommer aldrig fram, och kor konstig vag tycker vi, efter 45 minuter hoppar vi av eftersom vi inte kommer fran. Strackan han skulle kora var bara 3-4 km, men det osregnar och vi vill inte sitta och aka runt i cirklar hela kvallen, flyget gar ju tidigt dagen darpa.

Han bir vansinnig eftersom vi vagrar betala, men lokla indier hjälper oss men det tar en stund innan vi blir av med den skurken. Vi vet dock inte var vi ar sa vi fragar nagra indier i en affar hur vi ska ta oss hem och de hjalper oss och ringer hotellet for att fa bra vagbeskrivning, ger oss karta och stoppar en serios forare som kor oss hem pa 5 minuter, slutet gott allting gott.

Nu langtar vi efter mjolk, ost och vara egna sangar, sa denna resa ar nu slut
Andreas och Nataly
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemfard
15 år sedan
Regn, regn ater regn
15 år sedan
Avkoppling
15 år sedan
An far man dit an far man hit och an far man i ...
15 år sedan
Laser nagon???
15 år sedan