Stöd Ukraina

Goffy52s blogg

Måndag 13 Februari 2006 - Canaima

Djungeläventyr

Djungeläventyr

Vi blev väckta före tuppen.Efter mycket om och men fick vi vårat utlovade frukostpacket.När minibussen var framme vid flygplatsen var vi totalt 8 turister och 6 stycken som blev kvar på hotellet pga magsjuka.Snacka om tio små "negerpojkar".Den engelsktalande guiden anslöt på flygplatsen.Efter sedvanlig formalia med pass och flygskatt bar det i väg med ett litet enmotorigt plan.Två piloter upp bland molnen på med autopiloten.Vi åker som på räls med en och annan luftgrop.

Efter drygt 1 timme landar vi på Tucupita flygplatsen, en asfaltsraka i djungeln. Damas och Caballeros välbesökta ställen efter flygresan.På med ny solkräm och en rask promenad runt hörnet så blev vi möta av vår båtförare en indian och våran lokala guide.På med flytvästarna och ner med packningen under sätena.Två 75 hästars utombordare och en bensintank stor som en regnvattentunna i plast med en svamp nedstucken i luftningshålet.
Här skall det gå undan 80 km resa på Orinoco floden med en kort paus hos en indianfamilj som drev ett litet familjejordbruk. Blev bjudna på färsk ost och kex (jättegott).
Vid ankomsten till campen checkade vi in i den kompinerade baren och receptionen. Pass nummer, sko nummer och en nyckel nr 7 till våran bungalow.Efter en snabb uppfriskande dusch var det dax för djungellunch och siesta på maten.
Skonummer var lika med lånestövlar. Dax för djungelsafari på med stövlar och djungelolja svenska medlet mygga lär vara bra. Vi tog båten vårt enda färdmedel.
Efter en stund får AK syn på en orm som ligger och vilar på en gren uppe i ett träd.Båtföraren styr in under trädet. Guiden klättrar upp och skakar ned ormen som landar bredvid mig ovan på min ryggsäck med en duns. Fram med kameran AK vill klappa ormen. Enligt guiden heter ormen CORALLUS HORTENSIUS BUIJAE och har gifttänder. Han har trologen en fågel i sin mage.
Nog med ormar in på en lite mindre flod och himlen öppnar sig och vi blir blöta från topp till tå. Nu får vi nytta av stövlarna. Stiger ur båten och indianen går före med macheten och lägger ut träd och grenar för att vi inte skall sjunka ner i träsket. Vi klappar mygg och rollar med Mygga myggmedel för glatta livet. Dricker vatten ur växtdelar. Knackar på hos termiterna. Vi blev tillfrågade var båten låg. Tur att indianen visste.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Jim Thompsons hus
12 år sedan
Dag 2
12 år sedan
Dag 3
12 år sedan
Dag 4
12 år sedan
Dag 5
12 år sedan