Stöd Ukraina

Marilcjs blogg

Tisdag 26 November 2013 - Höganäs

Budgetsemester mitt i ruschen!

Efter att ha tillbringat en jul hemma i Sverige så sa jag aldrig mer förra julen, inte nog med att man jobbar som en liten blå sista v på året men när julen så kom låg man nerbäddad i värsta influensan som sen hade mage att komma och hälsa på en gång till några v senare.

Lade in om semester redan i somras med rätt att få justera dagarna en aning men haft is i magen med att boka och det lönade sig!
Vi brukar boka resorna runt maj-juni när vi åker i dec men i år bokade vi 3 v innan avresa och fick en T/R biljett för 6.600, dessutom kan vi numera ta bussen direkt från flygplatsen i Bangkok, ja naturligtvis ska vi tillbaka till Thailand, ner till Hua Hin för ynka 305 bath, lägenheten kostar oss 2500kr för båda så summa sumarium en 22 dagars resa till Hua Hin för knappt 8.000kr för resa transfer o boende.

Vi har flugit direkt vid 2 tillfällen men eftersom vi flyger från Kastrup har vi inte så många chanser till det utan många plan går upp över Oslo, Stockholm o Helsingfors, så det har blivit att vi letar alltid efter bra alternativ m mellanlandning istället, så även nu.
Qatar o Emirate stod det imellan även denna gång men Qatar vann m sina 3 timmars mellanlandningar i båda riktningarna, även om Emirate var 300 kr billigare.

I helgen satt en kompis o berätta om bussarna som numera trafikerar flygplatsen och Hua Hin, med ett stopp i Cha Am, perfekt eftersom vi inte tänker ägna Bangkok någon tid denna resa, dels pga av oroligheterna men även för att vi inte har behov av de.
Bussarna går varannan timme hela dagen o vi landar 11.30 så vi får vänta 2 tim till nästa men perfekt för då behöver man ej stressa sig igenom Immigration, man hinna med toa, ta en cigg o en kopp kaffe och sträcka ut innan man slår sig ner i bussen.

Nej nu vill jag att resterande 12,5 dagarna ska gå fort, vilket de lär göra, jobbar för fullt på ord jobb och fullt ös med julborden på extrajobbet, en enda ledig dag återstår och det är nu på söndag....första gången på 13 år som vi ska åka iväg helt själva, utan barn, barnbarn o goda vänner på en semester, ska bli underbart, sen att vi har bekanta på plats är en annan femma, behöver inte va social med dom varenda dag.

Sen kommer man hem och vet att man har bara mindre än 5 månader tills man ska till Grekland 1 v och när man kommer därifrån är det bara lite mer än 6 månader till nästa Thailandsresa och folk undrar varför man jobbar på sommaren 😊

Börjar gilla detta ordentligt med att surfa runt på nätet o jämföra resor, vilka pengar man kan tjäna och så många fler resor man kan göra istället, nu har vi ju haft tur som kommit till bra o billigt Condo m pool o strand, det är inte alla förunnat.
Dela med andra:    

Kommentarer
Marilcj säger:
Vi bor på ett Condo mitt imellan Hua Hin o ChaAm, granne m Novitel o Regenthotellen, privatägda lgh som hyrs ut, de Thaiägda ligger på 3.000kr/månad exkl. el hyr man kortare tid är veckohyran något lägre.
48 kvadrat fördelade på allrum m pentry och badrum, 2 bäddars m möjlighet till extrabädd, samt möblerade balkonger.
Finns några m connectiondoors oxå till större sällskap samt några hörnlgh som ligger på runt 200 kvadrat o är på 3 rok m dubbla badrum, där e hyrorna runt 1500-2000/v
De som ägs av européer är i regel nån hundralapp dyrare/v.
Condumium ChaAm heter de!
Postat 2013-11-28 17:14  Anmäl
Polkagris säger:
Var hittar man lägenhet så billigt i Hua Hin?
Postat 2013-11-28 13:14  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet