Stöd Ukraina

Fatbats blogg

Torsdag 19 Juli 2007

Bröllopsresa till Paris

Nu har vi varit i Paris... och vi hade det hur bra som helst! Det kändes lite konstigt att lämna Ester hemma, redan nu är det ovant att ta tåget utan att kånka på barnvagnen, att checka in utan att behöva gå med alla hennes saker till specialbagage-inlämningen och att inte behöva roa henne hela flygresan... ovant, lite jobbigt, men faktiskt ganska skönt! :)

Vi bodde i Montparnasse, på ett riktigt bra hotell, kändes lyxigt för oss som alltid brukar leta det billigaste boendet och hamna på konstiga ställen, och första kvällen gick vi på upptäcktsfärd ner mot Seine. Fantastiskt vackert! Vi var båda helt betagna.

Och så fortsatte det... det gick rätt fort att känna sig hemma i Paris, alla vi mötte var trevliga och hjälpsamma och vi åt fantastiskt mycket god mat! Vi hade läst i guideboken att det kunde vara svårt att hitta vegetarisk mat, men det fanns ju italienska restauranger nästan överallt (och säg den italienare med självaktning som inte kan servera en pizza eller pasta utan kött!) och i Marais fanns det falafel ÖVERALLT. Vi var m a o mycket nöjda.

Vi hann med en dagsutflykt till Versailles där vi fick lite skäll för att vi drack vin i parken i Versailles, det är faktiskt ett museum! Och vi besökte förstås Louvren, efter att först ha blivit besvikna på att de har stängt på tisdagar, och fick en glimt av Mona Lisa.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Bröllopsresa till Paris
16 år sedan
På måndag - Paris!
16 år sedan
Resten av romresan
16 år sedan
Rom del 1
16 år sedan
Imorgon: ROMA!
17 år sedan