Stöd Ukraina

Bengteriks blogg

Fredag 11 December 2009 - Phnom Penh

Åter mot Vietnam

Inget med den här turen till Kambodja har varit riktigt enkel, så varför skulle det funka nu? Vi har bokat en resa via Mekongfloden tillbaka till Vietnam.Glada i hågen stod vi plikttroget på plats i receptionen klockan 7 som vi blivit tillsagda. Vi skulle bli upphämtade och transporterade till hamnen och båten som sakta ska tuffa sig mot dagens mål i Chau Doc. Men ingen bil kommer, så vi blir tvugna att boka en taxi (många dollar igen) via hotellet som lovar att de kan köra oss till hamnen. Chauffören som ska köra visar sig vara totalt oduglig som bilförare, han slirar på kopplingen hela tiden och det går mycket sakta fram. Vi ber honom skynda på för att vi ska hinna med båten. När vi kommer till hamnen vet han inte vart han ska utan stannar och frågar och som vanligt vet ingen någonting men många blir inblandade. Till slut när vi redan insett att vi redan missat båten, kör han oss till agenten som vi bokat turen med. De säger att det inte är några problem utan vi sätteross i en ny bil som ska köra oss rätt, den chauffören lyckas på vägen köra på en mopedist (otroligt eller hur?), men med några ursäkter så löstes det. Vi lämnas sedan av vid en minibuss som vi tydligen ska åka med och vi fattar ingenting, vi ska ju åka båt!!!

Vi sätter oss och så börjar en 2 timmar lång bussresa, där vi hinner bli stoppade av polisen och bötfällda, innan vi äntligen kommer till vatten och kan kliva på båten. En liten smal båt på den stora breda Mekongfloden men vi får frisk luft och turen är riktigt trevlig trots träbänkar.

Vi kommer efter några timmars resa fram till den Kambodjanska gränsövergången och här är det inte några problem med onödig pappersexercis utan vi kan snabbt kliva på båten igen och fortsätta till den Vietnamesiska kontrollen. Där upptäcks att våra visum endast gäller för en inresa till Vietnam och som ni vet har vi ju redan varit i Vietnam och ska in för andra gången. Hm, hur gör vi nu? Men med hjälp av en jättetrevlig och hjälpsam guide som kunde engelska ger de oss ett nytt visum för ytterligare 2 veckor så vi kan ta oss tillbaka och hem den väg vi ska, och detta utan att vi behöver betala något. Jippie!!!

Den fortsatta resan till Chau Doc sker på en biflod till Mekongfloden. Vi kommer närmare allt och det är en jättetrevlig resa. Vi kommer fram till Chau Doc sent på eftermiddagen och promenerar upp till vårt hotell (bokat via arrangören). Det är ett riktigt dåligt hotell mer som övernattningsrum, det finns inte ens lakan i sängarna och inte att hyra heller så det är tur att vi har våra strandlakan med som får fungera som lakan men handdukar ingick faktiskt.

Promenerar runt i staden och besöker som alltid den lokala marknaden innan det är dags för middag och att försöka få lite sömn innan sista etappen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma
13 år sedan
Hemfärd
13 år sedan
Näst sista dagen
13 år sedan
Dåligt väder
13 år sedan
Ännu en underbar dag
13 år sedan