Stöd Ukraina

Bengteriks blogg

Torsdag 10 December 2009 - Phnom Penh

Sightseeingtur i Phnom Penh

I dag har vi gjort en rundtur för att titta på det mest kända av staden. Vi började redan halv åtta på morgonen med den dystra delen av landets historia. Vi åkte ut till Killing fields strax utanför staden. En plats där Pol Pot regimen utförde fruktansvärda dåd. Här har hittats ett stort antal massgravar och vissa delar är ännu inte utgrävda. Vi gick runt inom området med en olustig känsla i magen. Vi fortsatte sedan till Toul Sleng, ett fängelse där tortyr var en vardag ända fram till 1978. Den olustiga känslan fanns kvar närman vandrat runt där bland celler och tittat på bilder av interner som misshandlats till döds.

Efter detta tog vi tag i den trevligare delen av staden, nämligen Russian market, Psar Toul Tom Pong. Där finns allt du kan tänkas behöva plus en massa som du inte behöver. Vi handlade lite kläder som vi tyckte att vi behövde samt lite annat som inte var nödvändigt men det gick bra att pruta och då handlar man. Alla vill ha betalt i dollar och inte sin egen valuta.

Vi besökte även Nationalmuseet, Kungliga palatset och silverpagodan och hann däremellan även med en pizza vid Riverside. Vår andra natt i Phnom Penh tillbringade vi på ett B-hotell, (Asia) vilket inte var någon höjdare. Middagen blev på KFC vilket inte är vad vi brukar välja men vi var trötta och orkade inte leta efter något bättre i närheten av hotellet.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma
13 år sedan
Hemfärd
13 år sedan
Näst sista dagen
13 år sedan
Dåligt väder
13 år sedan
Ännu en underbar dag
13 år sedan