Flygresor från Göteborg till Paris

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Paris

De två stora flygplatserna i Paris är Charles de Gaulle Airport (25 km nordost om centrum) och Paris Beauvais-Tille Airport (85 km norr om centrum). Det billigaste sättet att ta sig från Charles de Gaulle-flygplatsen till centrum är med buss 350 eller 351 (enkelbiljett 5,10 euro). Det billigaste sättet att åka från Beauvais-Tille-flygplatsen till centrala Paris är med flygbuss (enkelbiljett 15 euro).

Det här är Paris

Den franska huvudstaden Paris har en atmosfär som gör att man har svårt att tro att man är i en storstad med fler än 11 miljoner invånare. Här är tempot lugnare, byggnaderna vackrare och stan är fylld med restauranger och kafeer. Därför är det inte så konstigt att staden ofta kallas för ”romantikens huvudstad” och det här är också världens mest besökta stad. Många av turisterna besöker de många världsberömda monumenten, bland annat katedralen Notre Dame, Eiffeltornet, Versailles och Triumfbågen. Här finns också ett av världens största museum, Louvren. Det går att besöka Paris under både vår, sommar och höst. Under vintermånaderna kan det däremot vara rätt kyligt.

Hitta billigt boende i Paris

Det finns så många hotell i Paris, ca 2 000, att det nästan alltid går att hitta mycket prisvärt boende. Däremot så är det ofta mycket svårt att hitta lediga rum i de mest åtråvärda stadsdelarna, särskilt under månaderna juli – augusti då det är högsäsong. Ett dubbelrum med bra standard kostar normalt ca 60-80 euro/natt. Om du reser med en mindre grupp, eller stor familj, lönar det sig ofta att hyra en lägenhet en kortare tid.

Så tar du dig runt i Paris

Centrala Paris är mycket fotgängarvänligt med stora breda trottoarer och inte allför långa avstånd mellan sevärdheterna. Det bästa sättet att åka lite längre sträckor är med den utmärkta tunnelbanan Métro, en 1-dagsbiljett kostar 6,10 euro för zon 1-2.

Så hittar du bästa shoppingen i Paris

De bästa shoppinggatorna i Paris är avenue Montaigne och avenue des Champs-Elysées men det finns även butiker på flera tvär- och parallellgator. De stora varuhusen i Paris är Galeries Lafayette och Le Bon Marché. När du tröttnat på de otaliga märkeskläderna så kan du leta fynd på Marché aux Puces de St-Ouen, en äkta loppmarknad.

Bästa budgettipset för Paris

Katedralen Notre Dame är en av de mest kända byggnaderna i Paris. Det är också en av de billigaste att besöka, inträdet är helt gratis. Däremot så måste du betala en avgift om du vill gå upp de 387 trappstegen till toppen av södra tornet.

Lägsta hittade priser till Paris
Göteborg
aug 2016
987 kr
Stockholm
jun 2016
515 kr
Köpenhamn
jun 2016
544 kr
Norrköping
jul 2016
1 860 kr
Malmö
jun 2016
1 559 kr
Karlstad
jun 2016
2 235 kr
Västerås
aug 2016
2 591 kr
Umeå
jun 2016
1 580 kr
Luleå
aug 2016
1 492 kr
Växjö
jun 2016
1 654 kr

Om Paris Frankrike

Frankrikes huvudstad Paris är en romantisk stad med mycket kultur. Här finns sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen, katedralen Notre Dame och konstmuseet Louvren. Staden är full av liv med uteserveringar, promenadstråk och mysiga parker.
Historia
Arkitektur
Weekend
Storstad
Romantiskt
20°
Klimat i maj
25°
Badtemp i maj