Här bor du bäst på hotell i Paris

Roy
Medlem sedan 2004, besökt 68 länder

Bild: Hotel Cluny Sorbonne, Paris
Bild: Hotel Le Petit Belloy, Paris
Bild: Hotel Relais Saint Germain
Bild: Meliá Colbert Boutique Hotel, Paris
Planerar du att resa till romantikens och modets högborg? Paris är en klassisk turistmagnet och Zlatans uppdykande på stadens fotbollsplan lockar dessutom en helt ny publik. Men var skall man bo för att få den bästa upplevelsen? En fråga om tycke och smak, så vi ger dig våra personliga tips och synpunkter. Hoppas att det hjälper dig att kunna välja ett bra hotell.

Paris är en stor stad med mycket skiftande miljöer och för förstagångsbesökaren är det inte lätt att veta var man skall bo. Kanske nära de kända varuhusen Galaries Lafayette och Printemps vid Operan eller är det bättre i det omtalade Montmartre? Paris är en utmaning och det gäller att hitta kvarter där man trivs. Dessutom är hotellen i Paris ofta små ur internationellt perspektiv, liksom gästrummen. Men när du står på din franska balkong med en café au lait och tittar ut över livet på Boulevard Saint-Michel, så gör det inte mycket att resväskan inte får plats bredvid sängen.

Vi har tagit fram de kvarter där vi helst bor. Med hjälp av jämförelsetjänsten för hotell har vi tagit ut de mest prisvärda och populära hotellen i områdena. Klicka på länkarna för att titta närmare på urvalet.

Latinkvarteren - Paris hjärta

Min egen favorit, Latinkvarteren på den intellektuella vänstra stranden, omfattar stort sett arrondissemet 5 och 6. Här hittar du “den riktiga” Paris-atmosfären med en blandning av stora boulevarder och små mysiga gränder fyllda av spännande butiker och restauranger. Universitetet Sorbonne sätter sin tydliga prägel på området med livligt studentliv och tillhörande krogliv. I Latinkvarteren ligger de klassiska institutionerna som Restaurang Polidor, Café de Flore och Les Deux Magots. Marknaden på Rue de Mouffetard, fylld av delikatesser och andra godsaker, är en upplevelse värd att notera på att-göra-listan. Latinkvarteren är för mig verkligen essensen av allt det finaste av Paris. Jag bor gärna längs Boulevard Saint-Michel eller kvarteren runt kyrkan Saint-Germain-des-Prés.

Shopping & muséer

Vill du slita golv i stadens butiker och kanske titta in på något intressant museum, kan du bo nära Les Halles och Centre Pompidou. Brusande och hektiskt folkliv med stort urval av affärer, restauranger och caféer. Modernare än de lite lugnare Latinkvarteren, men inte lika skön Pariskänsla, tycker vi. Tips på gata med mycket atmosfär: Rue Montorgueil med sin härliga matmarknad och sina små kaféer.

Paris för Facebook

Vill du gärna visa upp dig och glittra lite, så brukar kvarteren vid Avenue des Champs-Élysées vara ett område som passar bra. Lite kyligare än Latinkvarteren, menar vi, men definitivt mer lyxigt och elegant.

Några favoriter

Här är några hotell vi gärna bor på, ställen vi trivs på. Kanske inte så märkvärdiga att de flotta resemagasinen skriver om dem, men värda att titta närmare på.

- Hotel Cluny Sorbonne: Opretentiöst, familjärt hotell med bra läge nära universitetet och Boulevard Saint-Michel, prisvärt och sympatiskt. Nära till RER-stationen, lokaltåget som kan ta dig till både Eurodisney och flygplatserna.

- Hotel Le Petit Belloy: Perfekt läge i Latinkvarteren, mysigt hotell.

- Hotel Relais Saint Germain: För speciella tillfällen, bröllopsresor eller generösa resebudgetar, en favorit under många år. Utmärkt läge. Var? Mitt i Latinkvarteren, naturligtvis.

- Melia Colbert Boutique Hotel: Boutique-hotell med bra atmosfär och utmärkt läge nära floden i Latinkvarteren.

- Prisvärt budgethotell med centralt läge? Louvre Montpensier ligger, som namnet anger, mycket centralt nära Louvre-muséet.

Bidra med ditt eget hotelltips

Det myllrar av härliga gator med trevliga hotell i Paris, skriv gärna ditt hotelltips med en kommentar efter artikeln.


Lägsta flygpriser Paris

Om Paris Frankrike

Frankrikes huvudstad Paris är en romantisk stad med mycket kultur. Här finns sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen, katedralen Notre Dame och konstmuseet Louvren. Staden är full av liv med uteserveringar, promenadstråk och mysiga parker.
Historia
Arkitektur
Weekend
Storstad
Romantiskt
21°
Klimat i september
1 / 29
Thinkstock
Jardin de Luxenbourg
6 / 29
Musslor på restaurang Marco Polo vid Nation
8 / 29
Palais Chaillot
10 / 29
Kypare utanför Café de Flore
11 / 29
Eiffeltornet från nära håll
12 / 29
Utsikten framför Sacre Coeur.....
14 / 29
Sacré - Coeur
15 / 29
Marknad i Paris33333333
16 / 29
Triumfbåge #3
19 / 29
Triumfbågen med Champs-Elyses
22 / 29
Metrostationen Montmartre Paris
23 / 29
Takåsarna i Paris
24 / 29
Triumfbågen i solnedgång
27 / 29
Det magnifika varuhuset
29 / 29