Publicerad 20 mars 2023

När du valt vart du vill resa kan du söka, jämföra och hitta din weekendresa här på Reseguiden. Vi sammanställer resor från alla ledande researrangörer, som Airtours, TUI, Apollo, Ving, TripX och många fler – så att du kan vara säker på att alltid hitta den bästa resan till det lägsta priset.
Alla weekendresor i november till hela världen

Marrakech

Mängder med färger, oändligt med dofter och en blandning av okända eller kända ljud möter dig i spännande Marrakech. Här är det nästan ofrånkomligt att bli förförd av den mytomspunna atmosfären, de snöklädda atlasbergen i bakgrunden, de världsberömda basarerna eller av att livet är så intensivt och annorlunda i Marrakech.
Djemaa el Fna är torget där kvällarna alltid börjar, när platsen förvandlas från marknad till ett mattempel bestående av hundratals matstånd. Dofter och ljud ackompanjerar den välkryddade maten på ett förtjänstfullt sätt. Marrakech är inte bara spännande, det fyller våra sinnen med intryck som få andra platser.
Alla weekendresor till Marrakech

New York

New York ligger på den amerikanska östkusten och är med sina åtta miljoner invånare USA:s mest folkrika stad och en av världens mest populära resmål. Här kryllar det av spännande sevärdheter, rooftop bars, museér, kändisar och butiker.
Det finns otroligt mycket att se och uppleva i New York. Det är omöjligt att hinna se allt på en kortare vistelse, så det gäller att välja. Är det första gången du är i New York så bör du förstås pricka av Times Square, Grand Central Station, Empire State Building, Frihetsgudinnan och Ground Zero. Se till att ha väl ingågna och bekväma skor.
Alla weekendresor till New York

London

Få städer, om någon, i Europa kan erbjuda en sådan härlig mix av människor från världens alla hörn - och därmed också en oändlig mix av spännade matkulturer, förutom den traditionella pubmaten. En afternoon tea på något klassiskt hotell är en upplevelse. I november passar det fint att smita in på några museer - här finns förstås också spår från hela världen, som Naturhistoriska med sina dinosaurier och British Museum med Rosettastenen. Kvällen avnjutes gärna med en musikal. Utbudet är enormt och kvaliten är skyhög. Har du tid och pengar kvar så är det shopping som gäller, Harrods, Fortnum & Mason, Selfridges… och alla flea markets.
Alla weekendresor till London
Alla weekendresor till London

Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad och huvudstad i Katalonien. Staden är landets mest populära turistdestination och här kan du få strandliv och hektiskt stadsdito samtidigt. Stadens mest kända landmärke är La Sagrada Família, en katedral som man fortfarande bygger på, trots att det var byggstart 1882. Andra populära sevärdheter är den världsarvsklassade Parc Güell, Picassomuseet, den hektiska gågatan Las Ramblas och fotbollsarenan Camp Nou – Europas största. Den närmsta stranden är Barceloneta, en kvarts promenad från city.
Alla weekendresor till Barcelona

Madrid

Spaniens huvudstad hamnar lätt i skuggan av Barcelona när man pratar resor och spanska städer. Och även om Madrid inte kan skryta med stränder, har staden många sevärdheter och ett brett utbud när det gäller shopping, restauranger och kultur. En bra utgångspunkt för en vandring genom staden är Placa Mayor. I närheten finns det världsberömda Pradomuseet, slottet Palacio Real och flera av stadens bästa shoppingator. Slink in på en tapas eller två - finns mängder av små “hål-i-väggen”krogar med fantastiska tapas. Vill du ha upplevelser utöver det vanliga rekommenderas en falmencoföreställning eller en hemmamatch med Real Madrid på Santiago Bernabéu-stadion.
Alla weekendresor till Madrid