Publicerad 19 juli 2023

När du valt vart du vill resa kan du söka, jämföra och hitta din weekendresa här på Reseguiden. Vi sammanställer resor från alla ledande researrangörer, som Airtours, TUI, Apollo, Ving, TripX och många fler – så att du kan vara säker på att alltid hitta den bästa resan till det lägsta priset.
Alla weekendresor i augusti till hela världen

Dublin

En storstad i småstadsformat - perfekt för en weekend! Charmiga pubar varvas med dekorerade stenkyrkor och moderna coffeeshops. Pubhäng är Irlands motsvarighet till vårt fika och det är tätt mellan pubarna. Vill du veta mer om alkoholhaltiga drycker ska du besöka Jamesons distilleri och Guinness Storehouse museum. Bägge ställena beskriver tillverkningen och det ges tillfälle för provsmakning. Vill du fly storstaden - så ta pendeltåget till pittoreska Malahide (1,6 mil norr om Dublin). Här väntar dig sandstränder, charmig miljö, golfbanor och ett slott.
Alla weekendresor till Dublin

Malaga

Malaga är Spaniens sjätte största stad, Pablo Piccasos hemstad och hem till solkustens största flygplats. Här kan du få stad, strand, hav, golf, shopping, tapas och fotboll. Vill du kolla på fotboll ska du bege dig till Estadio La Rosaleda. Malaga är känt för sina tapas, här smakar det lite bättre än på andra platser i landet. I Malaga kan du “shop til you drop”, här finns allt från den spanska varuhusjätten El Corte Ingles och köpcentret Plaza Major till Malagas stora marknad Atarazanas. Dessutom finns det ett hav av skobutiker att välja mellan. Här finns även marknader, kyrkor och flera museer att upptäcka. Skulle inte det räcka så är hela kusten full av små charmiga byar att upptäcka, vad sägs om Marbella, Fuengirola, Benalmadena, Nerja, Almunecar, Almeria…
Alla weekendresor till Malaga

Gdansk

På den Polska rivieran ligger städerna Gdansk, Sopot & Gdynia på rad. De kallas också trestadsområdet och har mer eller mindre växt ihop. Storstaden Gdansk är en gammal hamnstad full av sevärdheter, rik historia och vacker arkitektur. Gdansk är också ett viktigt kulturcentrum. Lägg till kilometerlånga vita sandstränder som inbjuder till avkoppling och sköna bad. Sandstranden börjar vid hamnen och går sedan vidare till exklusiva Sopot, även kallad Polens St. Tropez, där den breda och långa sandstranden är i absolut världsklass. På andra sidan av Sopot ligger områdets andra storstad, Gdynia. Här möts du av en fantastisk shoppingstad, men även en hamnstad med sandstränder mitt i stan. Tre städer i en resa!
Alla weekendresor till Gdansk

Lissabon

Låga priser, gammaldags charm, stränder och 300 soldagar om året. Portugals charmiga huvudstad är en riktigt härlig weekendstad och här får du fortfarande mycket för pengarna. Börja med att ta spårvagn nummer 28 upp till den gamla fästningen Castelo de Sao Jorge där du får magnifika vyer över staden. I den närbelägna medeltida stadsdelen Alfama kan du vandra i medeltida trånga gränder och på branta kullerstensgator. Bairro Alto är stadens kanske hetaste nöjesdistrikt och här finns gott om bohemiska barer och klubbar, många småbutiker som bland annat fokuserar på secondhand, inredningsdesign och musik. Blir det för varmt inne i stan tar du dig på 45 minuter ut till Cascais eller Estoril, som erbjuder nöjen, shopping, restauranger, kasino och folkvimmel - och fina sandstränder och den stora Atlanten.
Alla weekendresor till Lissabon

Edinburgh

Skottlands huvudstad är en förhållandevis liten stad där de flesta sevärdheter ligger på kort avstånd från varandra. Gamla stan är verkligen något för den historieintresserade, här kan du vandra The Royal Mile, paradgatan som är just 1 engelsk mil lång går rakt genom Old Town. Den kantas av butiker, museer, pubar och caféer. Ta små avstickare in i de vindlande gränderna, så hittar du även Victoria Street. Här finns flera små fristående designbutiker och vintage. Det sägs att gatan inspirerade JK Rowlings när hon skapade Diagongränden i Harry Potter-böckerna.
I augusti pågår Edinburgh Military Tattoo - en stor festival där militärorkestrar visar upp sig och spelar sin musik. 2023 pågår den mellan 4-26 augusti. Även Edinburgh Festival Fringe, världens största konstfestival pågår i augusti, 4-28 aug 2023.
Staden har röstats fram till Storbritanniens vackraste stad. Och det stämmer bra - en så grönskande stad, Edinburgh Castle på sin höjd, pittoreska gränder och närheten till havet. Edinburgh erbjuder också trendiga barer, stand-up klubbar, dansklubbar, teatrar och missa inte en Riverdance uppvisning.
Alla weekendresor till Edinburgh

Nice

Rivierans “huvudstad” är en av Europas äldsta turistorter. Promenade des Anglais, den sju kilometer långa strandpromenaden är alltid nära med sitt inbjudande azurblåa hav. Promenaden bjuder alltid på folkvimmel och en skön blandning av allt från strandraggare till sofistikerade damer i limo. Härifrån är det nära till stadens centrala delar med mat, shopping och kultur. Här finns t.ex. flera fina konstmuseum, både Chagall och Matisse har egna museum och MAMAC, moderna museet, har bland annat verk av Picasso och Warhol. Vill du shoppa är det den stora plånboken som gäller. Lite Beverly Hills-känsla får du i området kring Place Macéna, där du hittar många exklusiva butiker. Missa inte Vieux Nice, i den gamla delen av stan - här är det härlig marknad på förmiddagarna med frukt och grönsaker, blommor, tvålar, olivolja, lavendelkuddar, macarons…
Alla weekendresor till Nice

Tallinn

Tallinn är en perfekt weekenddestination: nära, bra kommunikationer från Sverige, prisvärt och dessutom ligger sevärdheter och shopping nära varandra i stadens centrum. I Tallinn finns spalyx till betydligt mer överkomliga priser än hemma. Välj bland behandlingar som chokladmassage, varma stenar och olika ansiktsbehandlingar. Men så här års rekommenderar vi ett besök på Tallinns Copacabana = Pirita, en flera kilometer lång fin sandstrand med badvakter, glasskiosker, surfklubbar, trendiga barer, strandvolleybollplaner - allt detta endast 30 minuters promenad från centrum, eller så tar du bussen. Ett besök på Telliskivi creative city är ett måste. Ett gammalt, sunkigt industriområde är nu omgjort till ett riktigt hipsterhäng. Här samsas nytänkande restauranger, coola barer, träningslokaler, uppstartsföretag, konstnärsateljéer, studios, gallerier och småbutiker. Fotografiska i Stockholm har här sin första filial.
Alla weekendresor till Tallinn