Världens bästa stränder

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: tahiti-tourisme.com
Foto: zorrito, medlem sedan 2006
Foto: islandholiday.com
Foto: lina, medlem sedan 2012
Foto: emelie, medlem sedan 2006
Foto: Thinkstock
Foto: bennybrown, medlem sedan 2006
Foto: Thinkstock
Foto: johannahenriksson, medlem sedan 2011
Åsikterna går självklart isär. Att kora världens bästa stränder är ingen lätt uppgift, smaken är ju som baken. Någon föredrar en vacker stenstrand, en annan en svart lavastrand och en tredje en kritvit sandstrand.

När vi gjorde den här listan gick vi dels på egna erfarenheter, men läste också diverse listor som resenärer världen över varit med och röstat fram. Här kan ni läsa om några av de tio vackraste stränderna i världen.

Eagle Beach, Aruba

Den här kritvita stranden på Aruba får många resenärer att tappa andan. Sanden är som potatismjöl och vattnet är turkost, precis som i paradiset. Här finns en hel del vattensporter att aktivera sig med ifall man blir rastlös, och för den som vill vakna upp med utsikt över den här vackra stranden finns det flera fina hotell att välja på, bland annat hos charterarrangören Ving.

Matira Beach, Bora Bora

Matira Beach på Bora Boras sydspets är den bästa och mest populära stranden på ön. Med sitt nästan overkligt turkosa vatten är vattnet som gjort för att simma eller snorkla i, eller varför inte läsa en bra bok i den kritvita sanden? För den bästa snorklingen på Bora Bora ska man bege sig till strandens nordligaste del. Nära stranden finns många flotta hotell, restauranger och enklare snackbarer.

Anse Source d´Argent, Seychellerna

Den här fantastiska stranden ligger på Seychellernas tredje största ö, La Digue. Om du någon gång drömt och fantiserat om den mest perfekta stranden i världen så är det förmodligen den här som dykt upp i huvudet. Här råder lugn och harmoni så varva ner, läs en bok och simma i det underbart ljumna vattnet. Platsen är perfekt för en smekmånad, och det finns flera lyxiga hotell i närheten för att du ska kunna njuta här varje dag.

Champagne Beach, Vanuatu

Den här stranden ligger på östra sidan av ön Espiritu Santo i Vanuatu och är populär bland till exempel australiensiska kryssningsfartyg. Trots detta råder ett avkopplande lugn. Strandens namn uppkom då några resenärer tyckte vattnet bubblade som champagne. Detta beror på gas som kommer ut från vulkaniska bergarter på havsbotten. Skåla gärna med champagne när ni besöker stranden för att göra upplevelsen extra speciell.

Whitehaven Beach, Australien

Det är lätt att förstå varför den här stranden är den mest fotograferade i Australien. När man anländer till ön och stranden tror man att man hamnat rakt in i en resekatalog. Stranden tillhör ögruppen Whitsundays och nås med båt från till exempel Airlie Beach på Australiens östkust. Bäst vy får du från utsiktsplatsen Tongue Point. Beroende på säsong så kan man tvingas bada iförd en så kallad stinger suit. Detta beror på de farliga maneter som kan finnas här under regnperioden.

Tulum, Mexiko

Tulum ligger på Yucatanhalvön i Mexiko och har flera gånger korats till världens vackraste strand. Stämningen här är lite bohemsk och det finns gott om yogaresorter att bo på. Det som är speciellt med den här stranden är att den ligger väldigt nära intressanta sevärdheter som avspeglar den historiska mayakulturen. Ytterligare en plats man måste besöka när man är här är den välkända nationalparken Sian Ka´an. Hit kan du resa med Ving, Apollo och Fritidsresor.

Pulau Perhentian Kecil, Malaysia

Mindre än en timmes båtfärd från Malaysias östkust finner man detta paradis. Hit kan man bara ta sig med båt, och vill man transportera sig runt och på ön får man göra detta med en båttaxi eller till fots. Hittills har inte massturismen upptäckt den här sagolika plats, så det finns verkligen utrymme för avkoppling och romantik. Vill man aktivera sig finns både snorkling och dykning, och för den äventyrliga resenären kan man vandra genom djungeln på jakt efter ödlor och andra spännande djur.

Maya Bay, Thailand

Maya Bay är en otroligt vacker vik som är omgiven av 100 meter höga klippor på tre sidor. Inne i viken finns flera stränder, där den största är cirka 200 meter lång med kritvit sand, turkost vatten och färgglada fiskar. Platsen fick stor uppmärksamhet efter filmen “The Beach” och här trängs man med en hel del andra resenärer. Hit tar man sig med longtailbåt eller “speed boat” från Koh Phi Phi. Åker man hit med båt på egen hand måste man betala en avgift på 200 baht. Den summan är inkluderad i de organiserade turernas pris.

Grace Bay Beach, Providenciales, Turks & Caicos

Det här är en 19 kilometer lång makalöst vacker strand på ön Providenciales i Karibien, som består av kritvit sand och turkost vatten. Dykning och snorkling är i världsklass eftersom det finns massor av vacker korall precis vid vattenbrynet. Har man turen på sin sida kan man få se en eller flera knölvalar simma förbi. Alldeles i närheten finns lyxiga hotell, spa och restauranger.


Nungwi, Zanzibar

Zanzibar har länge varit ett drömresemål för många, speciellt bland kärlekspar på bröllopsresa. Stranden Nungwi på öns norra del är en dröm även för barnfamiljer då det är väldigt långgrunt och snorklingsvänligt med en massa färgglada fiskar att upptäcka på nära håll. När du ändå är på Zanzibar, besök gärna Stone Town som även kallas Zanzibars hjärta och där du kan få din dos av historiska och kulturella intryck.

Hitta ditt flyg här.


Flyg till världens bästa stränderCharter till vackra stränder

Om Tulum Riviera Maya, Mexiko

Längst söderut på Riviera Maya ligger Tulum, som både är en strand, en pyramid och en semesterort. Hotellen ligger vid stranden som flera gånger har blivit korad till världens vackraste med sitt turkosa vatten och vita sand. Ett romantiskt resmål.
30°
Klimat i september
28°
Badtemp i september
Paradise Beach, Tulum
2 / 13
Underskön semester
4 / 13
Liten hydda i Tulum
7 / 13
Tänk att få vakna till denna utsikt varje morgon
8 / 13
Turkost i Tulum
9 / 13
Tulums ruiner
10 / 13
El Castillo.
11 / 13
Våran lunchrestaurang!
12 / 13
Populära resor från Göteborg till Tulum