Världens bästa hotell

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Southern Ocean Lodge
Foto: Frégate Island Private
Foto: Grace Santorini
Foto: Singita Game Reserves/Singita Sabi Sand
Foto:The Oberoi Udaivilas
Foto: Four Seasons Resort Sayan Bali
Foto: Inverlochy Castle
Foto: Nayara Springs
Foto: Barnsley House
Foto: Mr C Beverly Hills
Det finns många olika listor världen över på vilka som är världens bästa hotell. Vissa hotell är bäst på service, andra har de bästa rummen. Något som är gemensamt för de tio hotell vi valt ut är att de alla toppar flera listor där de jämförts med flera tusen andra hotell.

Southern Ocean Lodge, Kangaroo Island

Det är få platser i världen som är så vackra som Kangaroo Island utanför Australiens södra kust. Prisbelönta Southern Ocean Lodge ligger med ett oslagbart läge och med bästa tänkbara utsikt över havet och öns magnifika natur. Lodgen har 21 exklusiva sviter och ett spa med behandlingar du aldrig tidigare upplevt. Att boka en tur för att upptäcka ön är ett måste, här kommer du i nära kontakt med djur som sjölejon och kängurur. Glöm inte kameran hemma!
- Se hotell i Australien

Frégate Island Private, Seychellerna

Frégate Island Private med endast ett fåtal villor har ett unikt läge på denna privata ö. Hotellet tar endast emot ett visst antal besökare åt gången och inga dagsbesökare är välkomna till ön. Villorna har, förutom en privat infinitypool, en stor terrass med jacuzzi. Dessutom har du en privat butler som står till ditt förfogande dygnet runt, vart som helst på ön. Hotellet odlar själva mycket av maten som serveras i restaurangen.
- Se hotell på Seychellerna

Grace, Santorini, Grekland

Grace Santorini är ett exklusivt boutiquehotell som vunnit flera priser. Här välkomnas du med champagne och kalla handdukar. Årets nyhet är “the villa” – 400 kvadrat av lyx och absolut avskildhet. Andra saker som lockar är infinitypoolen, poolbaren som serverar cocktails och enklare mat, samt den fantastiska utsikten. Solnedgångarna du kan se härifrån är extraordinära och den goda maten som serveras i den vackra restaurangen är minst lika imponerande.
- Läs mer om hotellet och boka här

Singita Game Reserves Singita Sabi Sand, Sydafrika

På Singita Sabi Sand kan du välja att bo i en Ebony Lodge, Boulders Lodge eller på “Castleton Camp”. Den som sticker ut mest är den sistnämnda som är en privat och exklusiv villa med plats för upp till tolv personer. Här kan du njuta av fantastisk mat tillagad av en privat kock, goda sydafrikanska viner och middagar ute under stjärnorna medan eventuella barn kan roa sig på tennisbanan eller i poolen. I priset ingår flera game-drives där du får uppleva Afrikas vilda djur på nära håll.
- Läs mer om hotellet och boka här

The Oberoi Udaivilas, Indien

Här bor du på ett sagolikt palats med utsikt över sjön Pichola. Var och en av sviterna är vackert inredda och erbjuder privata pooler och utomhuspaviljonger. Internationell mat och dryck av hög klass serveras med en magisk utsikt över sjön och palatset. Hotellets spa är ett av de bästa i sin klass och erbjuder allt från föryngrande behandlingar till yoga och meditition. Barnvakt och elefantridning är andra tjänster som The Oberoi erbjuder sina gäster och som är väldigt uppskattat.
- Läs mer om hotellet och boka här

Four Seasons Resort, Sayan, Bali

Den här lyxiga resorten är ett lummigt paradis som erbjuder 18 rymliga sviter och 42 privata villor i olika storlekar. De generösa badrummen är snyggt inredda och har både badkar och dusch. När du blir hungrig finns det tre restauranger att välja mellan som serverar allt från typisk balinesisk mat till stenugnsbakad pizza. Du kan även delta i en matlagningskurs, eller varför inte skämma bort dig i hotellets lyxiga spa?
- Läs mer om hotellet och boka här

Inverlochy Castle, Skottland

Inverlochy är Skottlands finaste lyxhotell med ett unikt läge bland dalgångar, sjöar och berg. De 17 individuellt designade rummen har alla fantastisk utsikt över de omgivande bergen. För dig som önskar finns dator, DVD och Playstation att låna. Inverlochy Castle passar dock bäst för dig som uppskattar djur och natur, då aktiviteterna som erbjuds består av bland annat jakt och fiske.
- Läs mer om hotellet och boka här.

Nayara Springs, Costa Rica

Det här exklusiva boutiquehotellet ligger på ett berg i “The Arenal National Park”, som är en av världens vackraste nationalparker. Härifrån får du härlig utsikt över parkens djur och tropiska natur. Hotellets spa har vunnnit många priser och gillar du yoga finns det klasser att delta i varje dag. Varje villa har en privat pool med naturligt uppvärmt mineralvatten och skulle du vara sugen på att lära dig spanska erbjuder Nayara även detta. Hotellets läge, design och service gör att det här hotellet hamnar i topp bland världens bästa hotell.
- Läs mer om hotellet och boka här.

Barnsley House, England

Barnsley House är ett hemtrevligt och mysigt hotell ute på den engelska landsbygden, endast 90 minuters bilfärd från västra London. Inget av hotellets rum är det andra likt. Gemensamt för alla är att de har eldstäder, bjälkar i taket och möbler från toppdesignern Fox Linton. Strosa omkring bland de vackra trädgårdarna eller slappna av i den fantastiska relaxavdelningen. Här finner du lugnet.
- Läs mer om hotellet

Mr C, Beverly Hills, Los Angeles

Som gäst på det här exklusiva hotellet kan du förvänta dig det bästa. Rummen är inredda i europeisk stil, är rymliga och har alla panoramavy över Beverly Hills. Sängkläderna är av märket Mascioni, toalettprodukterna från Gilchrist & Soames och möblerna av Tedeschi USA. Allt är väldigt påkostat utan att kännas stelt och obekvämt. Njut av makalöst god italiensk mat i någon av restaurangerna som serverar bland annat pizza, sallader och carpaccio.
- Läs mer om hotellet

I Reseguidens hotellsök hittar du fler fina och prisvärda hotell.