Världens 5 häftigaste spa

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Ta ett oljebad vid foten av Himalaya, hika genom Brasiliens regnskog eller ta en massage i en trädkoja på Bora Bora. Vi har listat fem av världens bästa span på några av de häftigaste platserna på jorden.

1. Cradle Mountain Lodge, Tasmanien
Into the wild. Det här är inget vanligt spa. Tasmaniens vildmark är med på UNESCO:s världsarvslista och här ligger resorten, mitt i en sagolikt vacker nationalpark. Titta ut genom fönstret och vila ögonen på en spegelblank sjö, omgiven av berg och prunkande grönska. Lär dig att flugfiska, paddla kanot, cykla mountainbike eller gå på en av tjugotalet guidade turer. Bergshikerna tar allt från 20 minuter till nio timmar i terräng. Njut sedan av en spabehandling med naturliga australiensiska produkter och dra dig tillbaka i en av de privata stugorna med egen veranda och utsikt över vackra Myrtle Forest.

2. Body and Soul Adventures, Ilha Grande, Brasilien
Bo i närheten av en av de vackraste och mest välbevarade delarna av Atlantiska regnskogen. Börja dagen med yoga, hika genom regnskogen, paddla kajak i havet, upplev helt fantastiska stränder. Avsluta sedan dagen med en nattlig massage.

3. Ananda, Himalaya
Upplev total lyx av att bo i någon av de eleganta sviterna, flanera runt i en indisk pyjamas mellan detoxande lermasker och oljebad och en simtur i poolen med utsikt över Himalayas gröna kullar. Resorten är prisbelönt, omnämnd, berömd. Missa inte.

5. Maru Spa, The Bora Bora Lagoon Resort, Franska Polynesien
Få en ansiktsbehandling eller massage i en trädkoja högt över marken. Maru spa använder sig bara av produkter från lokala växter, blommor och frukter med olika egenskaper för skönhet, hälsa och välbefinnande. Boendet är helt unikt, i bungalows som står på pålar i det turkosa vattnet. Få frukosten serverad vid dörren med kanot! Tyvärr skadades resorten kraftigt i en cyklon i februari. Men planen är att spat åter kommer att vara öppet i vinter.

5. Miraval Life in Balance Resort, Arizona
Resorten ligger mitt i en nationalpark vid bergen Santa Catalina. Området är uppbyggt kring storslagen natur med vattenfall och grönska runt hörnet. Bo i en lyxig spa-svit med all tänkbar komfort och egen utomhusdusch med utsikt över bergen. Börja morgonen med ett pass på yogaverandan. Till middag njuter du antingen av det fantastiska veganska köket eller så frossar du i en Kobebiff på restaurangens uteservering som doftar av egenodlade kryddor som thaibasilika och mexikansk oregano.

Läs mer om världens häftigaste spa-anläggningar här:

www.bodysouladventures.com

www.anandaspa.com

www.orient-express.com

www.cradlemountainlodge.com.au

www.miraval resort.comSponsrade erbjudanden:
Mer spa och hälsa