Turkiets skönaste badorter

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Fritidsresor
Foto: Ving
Foto: Fritidsresor
Bodrum, Marmaris och Içmeler är några av Turkiets mest populära semesterorter. Här kan du njuta av solen, lata dagar på stranden, utsökta matupplevelser, färgrika basarer och ett pulserande uteliv.

Funderar du på att resa till Turkiet? Hitta semesterorten som passar dig och dina behov bäst här nedan.

Comeback för Marmaris och Içmeler

I den vackra Marmarisbukten ligger de idylliska grannorterna Marmaris och Içmeler. Marmaris är det största av resmålen och erbjuder en bra blandning av stads- och strandliv, restauranger för alla smaker, en livlig bargata, elegant marina och varierande shoppingmöjligheter. Grannen Içmeler är mindre och lugnare, med en fin kilometerlång strand.

Marmaris – en turkisk pärla

Marmaris är ingen storstad, men här finner du ändå allt du önskar för en lyckad semester. Här finns kilometerlånga stränder, en charmig marina och en bilfri strandpromenad som sträcker sig flera kilometer bort mot Içmeler. I den gamla delen av Marmaris ligger basaren – här kan du pruta på smycken, täcken, kryddor och andra souvenirer som kan vara kul att ta med hem. I Marmaris är det liv och rörelse nästan dygnet runt och när solen gått ner förflyttar sig folk ner till hamnen där nattklubbar och barer förbereder sig för en lång natt. Marmaris passar alla typer av resenärer. Är du ute efter ett pulserande nattliv bör du bo i centrum, önskar du en lite lugnare atmosfär bör du bo vid stranden.

Içmeler – Marmaris lugnare granne

Içmeler, Marmaris lugnare granne, är omgiven av vacker natur, en behaglig strand och frodiga trädgårdar. Orten är populär bland barnfamiljer och par, men festglada människor bör välja ett annat semesterparadis. Här är atmosfären fridfull och harmonisk. Içmeler är en bra utgångspunkt för andra utflykter som till exempel till den lilla landsorten Turunc, en båttur till Rhodos eller en dagsutflykt till den självlysande grottan Cennet Island. Içmeler omringar stadsstranden som består av mörkgrå sand och stenar så små att de faktiskt är behagliga att gå på. På västra sidan av stranden är vattnet varmt och skönt, solsängarna står tätt och här pågår det en massa vattenaktiviteter. På motsatt sida av stranden känns vattnet lite kyligare, men i gengäld är vattnet kristallklart och här är det inte lika packat med solstolar.

Bodrum – Turkiets Saint Tropez

Bodrum är en av Turkiets charmigaste kuststäder och har blivit en stor favorit bland turisterna. Den friska havsbrisen gör att Bodrum inte är lika stekande hett som resten av Turkiet. Staden, som också är känd som Turkiets Saint Tropez, erbjuder spännande shopping i exklusiva butiker, ett myller av restauranger och ett uteliv som sägs vara landets bästa. På båda sidorna av hamnen finner du små badstränder, men den finaste av dem alla ligger cirka två kilometer bort, i den lilla landsorten Gümbet. De flesta turister väljer att bo i Bodrums centrum eller i en av de mindre badorterna som Bitez, Gümbet, Torba och Yahsi Beach, några få kilometer bort.

Så tar du dig hit

Du kan resa på chartersemester till Marmaris med alla de stora charteraktörerna. Samma sak gäller för resor till Içmeler och Bodrum. Flygresan tar mellan 3 och 4 timmar.

Vill du resa till Bodrum, Marmaris eller Içmeler på egen hand finner du flygbiljetter här.

Klicka här för att hitta hotell i Bodrum, Marmaris och Içmeler.


Charter till Turkiet