Topp 5: Greklands bästa stränder

Karin
Reseguiden, besökt 35 länder

Foto: iStock
Att det finns många vackra stränder i Grekland kommer nog inte som en överraskning, landet kryllar av öar och stränder i världsklass. Vi har listat topp 5 som vi tycker ingen borde missa!
Publicerad 22 juni 2018

Plaka - Naxos

Naxos är den största ön i Kykladerna och här kryllar det av pittoreska byar och fantastiska stränder. Den kanske vackraste stranden är Plaka, belägen 10 km från Naxos stad med sin långa vita sandstrand och kristallklart vatten. Här slipper du trängas bland mängder med andra turister och det är en avslappnad atmosfär, perfekt för barnfamiljen. De imponerande sanddynerna som växer längs stranden är idealiska för barn att leka i. Stranden är utrustad med solsängar och parasoll, men det finns också tillgång till uthyrning av vindsurfingutrustning och andra vattensporter. Det finns ett mindre antal restauranger och caféer längs med strandkanten som är öppna hela dagen för den som vill stanna för både lunch och middag. Kort och gott, en vacker strand för den bekväma resenären som vill njuta av lugnet och de vackra vyerna.
Hitta din resa till Naxos här »

Porto Katsiki - Lefkas

Lefkas finns det många pärlor att välja mellan men den mest kända stranden på ön, och en av de kändaste i hela den grekiska ö-världen är Porto Katsiki. Väl på plats är det lätt att förstå varför, en helt enastående vacker strand och omgivning. Hit tar du dig lättast med bil eller taxi-båt från Vassiliki och Nidri. Här finns inga tavernor, endast en liten kiosk uppe vid parkeringen så se till att ta med mat och dryck för dagen. Denna stranden är känd för sin naturliga skönhet med sina dramatiska, vita klippor som skapar en fantastisk kontrast till de joniska djupblå vattnet. Den gröna vegetationen skapar ett av de mest idylliska landskapen i världen. Här finns solsängar och parasoller att tillgå, men även klipporna skänker en del skugga som ger mer avskildhet och avkoppling för den som önskar det.
Hitta din resa till Lefkas här »

Falassarna Beach - Kreta

Väster om Kissamos hittar vi en av Kreta mest populära stränder, Falassarna Beach, den har också utsetts till en av de 10 bästa stränder i hela Europa. Egentligen är det 5 stränder efter varandra som tillsammans skapar ett riktigt strandparadis. Här finns solsängar och tavernor längs med stranden, trots detta så känns stranden rymlig och upplevs sällan som överbefolkad. Då stranden ligger på västsidan är det generellt mer vind här vilket passar perfekt för vattensporter. Hit tar du dig lättast med bil eller buss från Chania eller Kissamos.
Hitta din resa till Kreta här »

Makris Gialos - Zakynthos

Om du gillar att snorkla och dyka är stranden Makris Gialos på Zakynthos perfekt för dig. Detta guldkorn hittar du ganska avskilt på öns nordöstra kust, ca 30 km från Zakynthos stad. Vattnet är kristallklart och rent och det finns grottor som kan nås från stranden, vilket är perfekt för den äventyrliga snorklaren och dykaren. Det finns också en närliggande dykskola för den som vill lära sig. Vattnet vid stranden blir väldigt djupt snabbt så inte bästa alternativet för barnfamiljer, men bra för äventyrare eller par som vill fly till en vacker avskild strand för dagen. Det blir heller inte för trångt då det inte finns några faciliteter som solstolar och parasoll, utan det får man ta med själv.
Hitta din resa till Zakynthos här »

Apella - Karpathos

Apella är en strand på sydöstra delen av Karpathos som 2 gånger har röstats fram som den bästa stranden i Europa. Stranden ligger i en pittoresk vik och har fin vit sand och ett otroligt rent och azurblått hav. Det är ganska svårt att nå denna strand med bil eller motorcykel, utan det bästa sättet att ta sig hit är med båt som regelbundet avgår från Pigadias hamn.
De omgivande klipporna är fulla av vackra tallar som omger stranden och utgör en vacker miljö. Det finns inga uthyrningsfaciliteter eller någon form av boende runt denna magiska vik, endast du och havet.
Hitta din resa till Karpathos här »


Erbjudanden - Grekland