Thailands härligaste stränder

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Shutterstock
Foto: Pimalai
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Stränderna är för många en av de viktigaste anledningarna till att man väljer att resa till Thailand. Oavsett om det är första gången du reser till Thailand eller om du varit där många gånger har vi letat fram några guldkorn som du kommer att älska.

Att finna den perfekta stranden i Thailand är inte så svårt, problemet är väl att välja bland alla de vackra stränderna som finns. Men det är klart att det finns några stränder som är lite bättre, som har det lilla extra.

Mae Nam Beach på Koh Samui

På Koh Samuis norra kust ligger den här fem kilometer långa stranden som har lockat till sig resenärer sedan 70-talet. Trots det är det fortfarande en väldigt avslappnad strand utan barer som spelar hög musik. Om du är på Koh Samui för att surfa är det hit du ska åka, och på många av hotellen här kan du få låna surfbräda ifall du inte har med dig en egen. Barnfamiljer trivs också väldigt bra på Mae Nam Beach. Vill du bo precis vid vattenbrynet är detta stranden du ska välja, och det finns allt från New Age-hotell med fokus på andligt välmående till billiga bungalows och femstjärniga lyxhotell.
Läs mer och boka din resa till Koh Samui här.

Salad Beach på Koh Phangan

Eller Haad Salad Beach som den också är känd som, är en mindre strand på ön Koh Phangan, långt bort från fullmånepartystranden som ön mest är känd för. Här trivs de som reser med barn extra bra då det är en långgrund strand, det är lugnt och fridfullt här och inte minst för att det är väldigt billigt att bo och leva här. Stranden är omringad av ett vackert korallrev så om du vill snorkla finns det väldigt bra möjligheter för det här. Det finns ett bra urval av restauranger vid stranden, allt är väldigt genuint och avslappnat. Vill du bo här finns det både enkla bungalowhotell och mer lyxiga hotell, men inga stora resort.
Läs mer och boka din resa till Koh Phangan här.

Kantiang Beach på Koh Lanta

Om du är ute efter mjuk sand som du får ha för dig själv ska du sikta in dig på Kantiang Beach som bara har några enstaka hotell och restauranger. Det du behöver finns här, men inte så mycket mer. En av de sista stränderna på öns sydligaste spets innan man kommer till nationalparken, med regnskog som sträcker sig nästan hela vägen ner till stranden. Vill du bo extra bra väljer du Pimalai Resort & Spa som var Koh Lantas första lyxhotell, men det finns även många små och familjära bungalowhotell.
Läs mer och boka din resa till Koh Lanta här.

Bang Bao på Koh Chang

Längst österut i Thailand ligger äventyrliga Koh Chang. Att det är lite krångligare att ta sig hit är en del av charmen med ön, och det gör också att det inte är lika många turister här som på öarna utanför Thailands västkust. Många menar att Bang Bao är öns allra bästa strand, även om det pratas mer om en annan strand på ön, nämligen White Sand Beach. På Bang Bao är det lugnt och stilla och det finns bara små, lokala barer och restauranger. Thailand som det en gång var. Och gå för all del inte miste om den flytande marknaden som ligger alldeles vid stranden.
Läs mer och boka din resa till Koh Chang här.

Railay Beach i Krabi

En strand som är ganska känd för oss svenskar, men som ändå är värd att nämnas. Hit tar du dig med båt från till exempel Ao Nang som är en större semesterort i Krabi. Båtturen tar cirka 10 minuter och väl framme är du i paradiset. Här är det lugnt och stilla, perfekt för barnfamiljer. De flesta hotellen här är bungalowhotell med olika standard - något för allas budget. Det lilla centrumet har några få kaféer, restauranger och barer, samt några butiker, men hit kommer man främst för att ta livet med ro.
Läs mer och boka din resa till Krabi här.


Charter till Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26