Thailand + Kambodja = skönaste kombon

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Bild: Johan Rhodin
BIld: Johan Rhodin
Bild: Johan Rhodin
Bild: Johan Rhodin
Bungalowliv på Koh Chang och kulturfrossa i Angkor. Kristoffer Zaar är både medlem och teknikutvecklare på Reseguiden. Här är hans bästa tips från vinterns skönaste komboresa.

Angkor är ett måste innan du dör. De maginfika templen och skulpturerna utanför Siam Reap är en bit unik kultur som inte får missas. Men när man åker så långt så kan det vara skönt att kombinera resan med en vecka på stranden. Koh Chang är många svenskars favoritö tack vare sin avslappnade stämning. Här finns många sköna ställen både på den stora ön och på småöarna utanför.

Så reste Kristoffer

Han köpte en tur och returbiljett Göteborg – Bangkok. Sedan tog han buss till Phnom Penh. Där stannade han några nätter för att se Killing Fields och S21 från Röda khmerernas och Pol Pots regim på 70-talet.
– Jag gillade Phnom Penh. Det är en ruffig stad men det finns flera bra restauranger och det är riktigt billigt, säger Kristoffer.
Därifrån tog han buss till Siem Reap och Angkor. Där fick han bra kontakt med hostelägaren som tog med honom på en “äkta
kambodjansk utekväll” som inkluderade frossa i grodlår och VIP-karaoke. Han hjälpte även Kristoffer med att boka bussresan till Koh Chang. Det är vanligt att bli lurad på paketresor mellan Siem Reap och Thailand så det gäller att boka via någon man kan lita på, råder Kristoffer.
– Jag har aldrig haft en bekvämare resa. Det låg i hostelägarens intresse att vi inte skulle bli lurade, säger han.

Kristoffers bästa tips!

Phnom Penh

Boende: Blue Lime Hotel har rum från 40 dollar och det finns en riktigt skön gård med pool och det är bra service.
Att göra: Killing Fields – massgravarna från Röda khmernas och Pol Pots regim på 70-talet och S21, tortyrfängelset från samma period.

Siem Reap

Boende: Siem Reap Garden Inn
Att göra: Angkor, anledningen till att besöka Siem Reap. Den gamla staden, som en gång var huvudstad i Kambodja, ligger en bit utanför samhället och här hittar du helt fantastiska tempel, en bit unik historia. Området har flera gånger vuxit igen av snårig djungel. Vid templet Ta Phrom har man låtit de jättelika träden vara kvar, vilket en av de mest spännande delarna av området.

Koh Chang

Boende: Bailan Hut på stranden med samma namn. Fantastiska bungalows med takterass där du kan njuta av en kall Chang och titta på stjärnorna.
Att göra: Ligga i en hängmatta och läsa bok. Slappa på stranden, bada i havet och känna sanden mellan tårna. Om du vill ha fest så är det partystämning varje kväll på Lonely Beach. Här finns också schysta utomhusbiografer där man kan ligga bekvämt och titta på halvdålig film. Det går också båtar ut till småöarna utanför. På Koh Maak finns en väldigt fin strand på sydvästra sidan med enkla bungalows.

Hitta billiga resor till Thailand här.

Flyg från din stad till Bangkok

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26