Solveig har provat julmarknaden i Lübeck

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: reseglad, medlem sedan 2007
Foto: reseglad, medlem sedan 2007
Julmarknaderna i Tyskland är populära bland många och Reseguidens medlem Reseglad har varit där. Här berättar hon om sin resa.

Lübeck har en medeltida marknad, två konsthantverksmarknader och utställare kommer från hela 20 europeiska länder. Förutom julmarknaderna har Lübeck också ett nyöppnat köpcentrum – Haerder-centre.

Förra året provade Reseglad, eller Solveig som hon heter, ett besök på julmarknaden i Lübeck.

Klassisk julmarknad med gamla anor

– Julmarknaden på Rådhustorget har en lång tradtion och omtalades för första gången för mer än 350 år sedan. Idag äger den rum på gågatan, Breite Strasse och på Koberg, berättar Solveig.

3 Lübeck-tips från Solveigs blogg

1. På Koberg snurrar ett jättestort pariserhjul. Härifrån får man en enastående vy över den underbara julsmyckade staden.
2. De två konsthantverksmarknaderna ligger i Heiligen-Geist-Hospitalet och i St. Petri-kyrkan.
3. För barn finns en mycket trevlig sagoskog vid Mariakyrkan.

Café-måste och shopping

– Ett måste när man är i Lübeck är ett eller två besök på Cafe Niederegger på Breite Strasse. Här finns även en marsipanbutik, skriver Solveig i sin blogg.

Solveig hann även med det stora varuhuset Citti-Park i Moisling under den fyra dagar långa vistelsen. Men mycket shopping får ibland konsekvenser vid hemresan.
– Problemet kom när vi skulle packa resväskan, men som tur var behövde vi inte betala övervikt. Kanske blir alla lite snällare i juletid, avslutar Solveig.

Läs mer om Lübeck
Hitta mer info om julmarknaden i Lübeck

Psst! Julmarknaden i Lübeck öppnar för året den 24 november. Missa inte det!